2011. november 30.

Ki hinné mire használható a buborékfólia!

Egy ausztrál weboldalon találtam egy eszméletlen jó muffin dekorációs ötletet. Először maga a dísz tetszett meg, aztán az ötlet, jobban mondva az, hogy  valakinek ez eszébe jutott. Közkinccsé teszem, hátha valaki kedvet kap hozzá, és karácsonyra - vagy más alkalomra - elkészíti. Az ötletet a The Lone Baker oldalon találtam.

Amire szükség van, az egy darab buborékos fólia (buborékos fólia vagy légpárnás fólia néven lehet keresni) és olvasztott, temperált csokoládé (ennek folyamatáról sok helyen olvashattok, például ezen az oldalon).

Tegyétek a buborékos fóliát egy tálcára, majd öntsétek rá a csokoládét. Kenjétek el a csokoládét a fólián, majd várjátok meg, amíg megszilárdul a csoki. A fólia ezután újra használható (na nem csomagoláshoz, hanem a konyhában). Fázisfotókat találtok ezen az oldalon. A csoki darabokat muffinhoz, tortákhoz, vagy akár fagyikelyhek díszítéséhez is használhatjuk.

Szerintem szuper az ötlet.

MónikaEnter your email address:


Delivered by FeedBurner

8 megjegyzés:

 1. Szuper bizony, milyen kár, hogy eddig mindig kidobtam a fóliákat! Eddig!

  VálaszTörlés
 2. Hankka, ugye? Én is szidom magam. Pár napja dobtam ki egy borítékot, aminek ilyen bubis volt a belseje :(

  VálaszTörlés
 3. Nagyon ötletes dolog, kifogom próbálni. Milyen jó hogy észreveszel ilyen dolgokat!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon mutatós, köszi, hogy megosztottad!
  Glória

  VálaszTörlés
 5. Nagyon látványos! Már valahol találkoztam vele, és ott tortadíszítéshez használták, úgy rémlik ... de hol is...?! :-)

  VálaszTörlés
 6. Én torta borításra használtam a "pukkantós fóliával" készített temperált csokoládét. Látványos, mutatós lett a bevont torta teteje.

  VálaszTörlés
 7. De jó ötlet, én már ki is próbáltam ;)

  VálaszTörlés