Egy ausztrál weboldalon találtam egy eszméletlen jó muffin dekorációs ötletet. Először maga a dísz tetszett meg, aztán az ötlet, jobban mondva az, hogy valakinek ez eszébe jutott. Közkinccsé teszem, hátha valaki kedvet kap hozzá, és karácsonyra - vagy más alkalomra - elkészíti. Az ötletet a The Lone Baker oldalon találtam.
Amire szükség van, az egy darab buborékos fólia (buborékos fólia vagy légpárnás fólia néven lehet keresni) és olvasztott, temperált csokoládé (ennek folyamatáról sok helyen olvashattok, például ezen az oldalon).
Tegyétek a buborékos fóliát egy tálcára, majd öntsétek rá a csokoládét. Kenjétek el a csokoládét a fólián, majd várjátok meg, amíg megszilárdul a csoki. A fólia ezután újra használható (na nem csomagoláshoz, hanem a konyhában). Fázisfotókat találtok ezen az oldalon. A csoki darabokat muffinhoz, tortákhoz, vagy akár fagyikelyhek díszítéséhez is használhatjuk.
Szerintem szuper az ötlet.
Mónika
Szuper bizony, milyen kár, hogy eddig mindig kidobtam a fóliákat! Eddig!
VálaszTörlésHankka, ugye? Én is szidom magam. Pár napja dobtam ki egy borítékot, aminek ilyen bubis volt a belseje :(
VálaszTörlésNagyon ötletes dolog, kifogom próbálni. Milyen jó hogy észreveszel ilyen dolgokat!
VálaszTörlésNagyon mutatós, köszi, hogy megosztottad!
VálaszTörlésGlória
Köszi, ezt kipróbálom majd. :)
VálaszTörlésNagyon látványos! Már valahol találkoztam vele, és ott tortadíszítéshez használták, úgy rémlik ... de hol is...?! :-)
VálaszTörlésÉn torta borításra használtam a "pukkantós fóliával" készített temperált csokoládét. Látványos, mutatós lett a bevont torta teteje.
VálaszTörlésDe jó ötlet, én már ki is próbáltam ;)
VálaszTörlés