Az ember nem is gondolná, hogy mennyire függ az internettől és/ vagy a TV-től. Múlt csütörtök óta nem volt ugyanis internetünk, héba-hóba volt, aztán megint nem. Csütörtökön körülbelül 5x, pénteken kb. 6 alkalommal jelentettem be a hibát a T-Home-nál. Ennyit géphanggal még életemben nem "beszéltem", mint mostanában. Aztán szombaton kiküldtek egy szerelőt, mondván, hogy a routert kell kicserélni. A csere megtörtént, vasárnap újból hibát jelzett a készülék. Végül kiderült, hogy a routert nem is kellett volna kicserélni, mert a hiba a vonalban, vagyis a szolgáltató kábelében volt. Mára minden helyreállt, legalábbis remélem, ugyanis egy vizsgaanyagot mielőbb le kellene adnom, amihez viszont a net elengedhetetlen.
Ma kelt pizzás csigát csináltam a fiúknak, leginkább azért, hogy a hétvégéről megmaradt sokféle "apróságot", meg a Piros Arany helyett megvásárolt spagettikrémet elhasználjam.
Kelt pizzás csiga
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 tojássárga
- 3 dl tej
- 4 evők. olaj
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
Töltelék:
- 70 g spagettikrém (vagy pizzakrém)
- 1 kis konzerv paradicsmpüré
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 15 dkg reszelt pizza mozzarella
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 1 db konzervkukorica
- 15 dkg pizza sonka - apróra vágva
- 1 közepes lilahagyma - apróra vágva
Tetejére:
- 5 dkg reszelt sajt
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet meglangyosítjuk, átszitáljuk, szélére szórjuk a sót.
A közepébe öntjük a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, a maradék tejet, végül az olajat. Begyúrjuk a tésztát és meleg helyen letakarva 30 percig kelesztjük.
Amíg a tészta kel, összekeverjük a spagettikrémet, a paradicsompürét és a szárított bazsalikomot.
Amikor a tészta megkelt, két részre osztjuk és kinyújtjuk egyenként. Az egyik kinyújtott tésztát megkenjük a pizzakrém felével, megszórjuk lecsöpögtetett kukoricával, apróra vágott sonkával, a lila hagymával, majd a kétféle reszelt sajttal. Feltekerjük és alufóliába csomagolva 20 percre fagyasztóba tesszük.
A másik tésztával is ugyanígy járunk el, ezt is a fagyasztóba tesszük 20 percre.
Utána ujjnyi szeletekre vágjuk, tepsibe rakjuk kissé távol egymástól, megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt megsütjük.
Ebből a mennyiségből 2 gáztepsi mennyiség lesz.
Úgy látszik nem csak én gondolkoztam csigában mostanában:)
VálaszTörlésnagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésKati, igen nálunk is népszerű a csiga. Csigu, ahogy a fiam mondja....
VálaszTörlésElif, köszönöm, kedves vagy :)
Nagyon guszták lettek a csigáid! Ilyen pizzásat most én is szívesen megennék! Az internettel vagyis a szolgáltatással már mi is jártunk így. Nagyon bosszantó tud lenni!
VálaszTörlésJól tartod a fiúkat! Nagyon szépen mutat a fotón. :)
VálaszTörlésPizzás csiga nagyon gyakran van nálunk is, szeretik a gyerekek.Nagyon jól néznek ki a fotón. Én egyszerűen csak pizzatésztát szoktam használni hozzá.
VálaszTörlésMióta a kenyérsütő besegít a dagasztásba, azóta én is gyakran készítek, de édeseket...Most ezt is kipróbálom! Kell a változatosság:)))
VálaszTörlésSzerintetek, ezt is lehet a géppel?
Kedves Adrienn! Szerintem minden gond nélkül lehet. Még annyi tapasztalatot megosztanék, hogy nekem is van kenyérsütőgépem, de csak a dagasztás funkcióját használom, és amikor megdagasztotta a tésztát, akkor kiveszem, és átteszem vékonyan olajozott kelesztőtálba, és zsupsz meleg helyre. Nem szeretem, ha a tészta a kenyérsütő gépben kel meg. De ki kell próbálni, minden kenyérsütőgép más. Remélem ízleni fog!
VálaszTörlésLegtöbbször, én is kiveszem kelni a tésztát, csak a "kemény" dolgot bízom a gépre!:))
VálaszTörlésMindenképp kipróbálom, és megírom a tapasztalatomat! Köszönöm a receptet, és a tanácsodat is!!
Adrienn, igazán nincs mit! Aztán majd üzenj, hogy milyen lett! :)
VálaszTörlés