2011. március 17.

Vágott sárgahüvelyű bab főzelék

A csúnyácska fénykép egy főzeléket takar, amit vágott sárga hüvelyű babból készítettem.


Hozzávalók:

  • fél kg sárga hüvelyű bab (fagyasztott)
  • 1 db vöröshagyma
  • olaj
  • 1 púpozott kávéskanál pirospaprika
  • víz
  • só, bors
  • 3 dl tejföl
  • liszt
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Erre rátesszük a fagyott állapotú sárga hüvelyű babot, felöntjük vízzel, sózzuk és puhára főzzük. Amíg a bab megfő, a tejföl a liszttel alaposan összekeverjük, csomómentesre, majd adunk hozzá levet a főzelékből. Ezt a masszát alaposan kikeverjük és a főzelékbe öntjük. A főzeléken forralunk még egyet, és készen vagyunk. Kolbásszal, vagy virslivel tálalhatjuk.

2 megjegyzés:

  1. Én is szeretem a zöldbabot(sárga hüvelyű), igaz inkább levesnek, de biztos fincsi lett, ha nem is olyan mutatós.
    Nézz be hozzám kérlek, meglepi!!!!

    VálaszTörlés
  2. egy két gerezd fokhagyma sem rontja ám el...:)

    VálaszTörlés