A csúnyácska fénykép egy főzeléket takar, amit vágott sárga hüvelyű babból készítettem.
Hozzávalók:
- fél kg sárga hüvelyű bab (fagyasztott)
- 1 db vöröshagyma
- olaj
- 1 púpozott kávéskanál pirospaprika
- víz
- só, bors
- 3 dl tejföl
- liszt
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Erre rátesszük a fagyott állapotú sárga hüvelyű babot, felöntjük vízzel, sózzuk és puhára főzzük. Amíg a bab megfő, a tejföl a liszttel alaposan összekeverjük, csomómentesre, majd adunk hozzá levet a főzelékből. Ezt a masszát alaposan kikeverjük és a főzelékbe öntjük. A főzeléken forralunk még egyet, és készen vagyunk. Kolbásszal, vagy virslivel tálalhatjuk.
Én is szeretem a zöldbabot(sárga hüvelyű), igaz inkább levesnek, de biztos fincsi lett, ha nem is olyan mutatós.
VálaszTörlésNézz be hozzám kérlek, meglepi!!!!
egy két gerezd fokhagyma sem rontja ám el...:)
VálaszTörlés