Nem szeretem az angol (vagy egyéb idegen nyelvű) kifejezéseket használni, de erre nem igazán tudom, mi lenne a megfelelő. Talán morzsás süti, vagy morzsasüti, nem igazán tudom, de nem is ez a lényeg. Korábban már készítettem az almás crumble-t, ami a család egyik kedvence lett, viszont ehhez Narancslekvár egyik bejegyzése adta az ihletet, aki zabpelyhet használt a gyümölcsre tett morzsába. Őszintén bevallom, a családot megosztotta a sütemény. Azuramnak a hagyományos almás crumble ízlett jobban, nekem ez (hiszen, olyan egészséges a zabpehely :)
A kedvéért almás crumble lesz jövő hétvégén.
Hozzávalók:
- 1 db banán
- 4 db körte
- 2 db alma
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg zabpehely
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- fahéj
- 2 evőkanál barna cukor
A vajat felolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és egy hőálló edénybe szeleteljük. Hozzászórjuk a mazsolát. Meghintjük a felszeletelt gyümölcsöket egy evőkanál barna cukorral és egy kávéskanál fahéjjal. Összeállítjuk a morzsa hozzávalóit. A zabpelyhet összekeverjük a liszttel, 1 evőkanál barna cukorral és az olvasztott vajjal. A tésztát rámorzsázzuk a gyümölcsök tetejére, és az egészet egy kb. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
Elkészül 20-25 perc alatt.
A süteményt nem lehet szépen szeletelni, inkább ki lehet kanalazni, de ennek ellenére finom.
Fincsi. Jöhet.
VálaszTörlés