2011. április 6.

Burgonyás baconos mascarponés rakottas

Szeretem a mascarponét, édesen süteményekben, sósan, bárhogy. Gyakorlatilag azt szeretem a legjobban, hogy univerzális hozzávaló, ezért szinte mindig van itthon. Korábban készítettem már kukoricakrémlevest és egy finom zöldbabos tésztát mascarpone felhasználásával.

Ehhez az ételhez is mascarponét használtam, többek között.

Burgonyás baconos mascarponés rakottas - ideális gyors vacsoraétel




Hozzávalók:

  • 4 db közepes méretű burgonya
  • 3-4 darab vöröshagyma
  • 15 dkg bacon
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tej
  • frissen őrölt bors
  • zsiradék a forma kikenéséhez (én gyümölcstorta formát használtam)
Kivajazzuk a sütőformát. A burgonyát meghámozzuk, és nagyon vékony (kb. 1 miliméteres) szeletekre vágjuk. Nem kell megfőzni, a sütési idő alatt tökéletesen megpuhul. Rögtön tegyük is bele a sütőedénybe. A vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, rátesszük a burgonyára. A bacont rátesszük a hagymára. Kész is van a munka dandárja. A mascarponét összekeverjük a tejjel, pár tekerésnyi frissen őrölt borsot adunk hozzá, majd ráöntjük a baconre. Az összeállított rakott ételt 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt megsütjük.


Jó étvágyat hozzá!

Szeretnéd a friss bejegyzéseket e-mailben megkapni? Írd ide az e-mail címedet!


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 megjegyzés:

  1. Fincsi lehet, még sosem kóstoltam máscarponét.

    VálaszTörlés
  2. Kati, próbáld ki, nagyon jó kis alapanyag édes és sós ételekhez egyaránt!

    VálaszTörlés