2011. január 22.

Kukoricakrémleves

Édes és egyszerű leves. A csemegekukorica alternatív felhasználási módja. 



Posted by PicasaHozzávalók (4 személyre való adag):


  • 60 dkg szemes kukorica
  • 15 dkg vaj
  • 9 dl tej
  • 30 dkg tejszínes krémsajt (mascarpone)
  • csipetnyi fehérbors
  • őrölt kömény
  • szerecsendió
  • 4 szelet bacon
A kukoricát a fűszerekkel együtt a vajon megpároljuk. Amikor megpuhult, felöntjük tejjel, és összeforraljuk. Pépesítjük és átszűrjük, hogy sima legyen. Ezután csomómentesre keverjük benne a krémsajtot. Ha szükséges még fűszerezünk rajta. A bacont megpirítjuk, és együtt tálaljuk. 

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése