2011. április 28.

Sós rudacska - napraforgómaggal, szezámmaggal, lenmaggal

Ezt a süteményt már elkészítettem húsvét előtt próbaként csak lenmaggal. A rudacskák viszonylag gyorsan eltűntek a tányérról, ahogy valamelyik családtag arra járt, csak bekapott egyet. Ezért biztos voltam abban, hogy anyukáméknál és anyósoméknál is sikere lesz.

A receptet érdemes jól eltenni, a süteményt akár hirtelen felindulásból is el lehet készíteni :)




Hozzávalók (dupla adag!):

  • 40 dkg liszt

  • 20 dkg vaj

  • 2 teáskanál só

  • 2 kis pohár tejföl (350 g összesen)

  • tojás (a tetejét megkenni)

  • 2 evőkanál magkeverék - szezámmag, lenmag, hántolt napraforgómag - vegyesen



  • A liszttel összemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a sót és a tejfölt. Tésztát gyúrunk belőle. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, majd vékony hosszú rudakat vágunk belőle. A rudakat tepsibe tesszük, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a magkeverékkel. A rudacskákat 190-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és pár perc alatt szép pirosra sütjük.







    Enter your email address:


    Delivered by FeedBurner

    1 megjegyzés: