Ezt a süteményt már elkészítettem húsvét előtt próbaként csak lenmaggal. A rudacskák viszonylag gyorsan eltűntek a tányérról, ahogy valamelyik családtag arra járt, csak bekapott egyet. Ezért biztos voltam abban, hogy anyukáméknál és anyósoméknál is sikere lesz.
A receptet érdemes jól eltenni, a süteményt akár hirtelen felindulásból is el lehet készíteni :)
A receptet érdemes jól eltenni, a süteményt akár hirtelen felindulásból is el lehet készíteni :)
Hozzávalók (dupla adag!):
A liszttel összemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a sót és a tejfölt. Tésztát gyúrunk belőle. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, majd vékony hosszú rudakat vágunk belőle. A rudakat tepsibe tesszük, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a magkeverékkel. A rudacskákat 190-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és pár perc alatt szép pirosra sütjük.
Szeretem az ilyen gyors, sós sütiket, nekem is van bevált receptem.
VálaszTörlés