Jó szívvel ajánlom ezt az ananászos-mascarpone-s csirkemellet, akik szeretik a hús és a gyümölcs párosítást.
Ananászos-mascarpone-s csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 evőkanál olivaolaj
- 1 doboz ananászkonzerv (kockákra vágva)
- 25 dkg mascarpone
- só
- fehér bors (nagyon kevés)
- 1 teáskanál gyömbér
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, hasonló méretűre, mint az ananászdarabok. A csirkemell kockákat az olívaolajon aranybarnára pirítjuk, sózzuk, és egy picit borsozzuk. Közben az ananászkonzervről a levet leöntjük. Az aranybarnára pirult csirkekockákhoz hozzáadjuk az ananászdarabokat, tegyünk hozzá 3-4 evőkanál ananászlét is. Majd ehhez hozzáadjuk a mascarpone-t. Az egészet összemelegítjük, és amikor már egynemű a szószunk, gyömbérrel fűszerezzük. Pár percig még főzzük és készen van. Főtt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jól hangzik, én szeretem az ilyen párosítást.
VálaszTörlés