Úgy tűnik, két hetes blogszünetem miatt egy csomó receptet jelentős fáziskéséssel fogok feltenni. Remélem még van medvehagymátok (én fagyasztottam le egy csomót), mert most medvehagymás receptek következnek.
Ezt a krémlevest is már hetekkel ezelőtt készítettem, de a derékfájásom miatt nem volt erőm a receptet begépelni. Pedig muszáj eltennem a receptet, mert Olivérnek nagyon ízlett, pedig szinte biztos voltam benne, hogy majd erre húzni fogja a száját.
Na most közzéteszem.
Medvehagyma-krémleves füstölt sajttal |
Hozzávalók:
- kb. 100-120 g medvehagyma
- 1 liter zöldség alaplé
- 1 evőkanál olaj
- 1,5 evőkanál liszt
- só, bors
- szerecsendió
- 1 dl tejszín
- 100 g füstölt ömlesztett sajt
A medvehagymát megmossuk, lecsepegtetjük, majd nagyobb darabokra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, meghintjük a liszttel és aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük a zöldségalaplével. Körülbelül 10 percig főzzük, botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejszínt, a sajtot, ízlés szerint fűszerezzük. Pár percig főzzük, és készen is van.
Olivér levesgyönggyel ette, de önmagában is nagyon finom!
Következik: Medvehagymás Lala kifli
Üdvözlettel,
Én is fagyasztottam le, jó lenne odáig jutni, hogy egy ilyen finomságot készítsek, csak holnap még vizsga...
VálaszTörlésTiti, akkor még időben mondom, hogy sok sikert!!!!!!!!!!!!!!!!
VálaszTörlés