Ezt a palacsintát pár napja készítettem. Már aznap világgá akartam kürtölni, hogy mennyire jó volt, és azt gondolom, ezzel akár a gyerekeket is rá lehet venni a spenótevésre. Legalábbis azoknál a lurkóknál lehet próbálkozni, akik nem szeretik, szerencsére az én drágáim imádják.
Spenót kedvelők mindenképpen próbálják ki!
Spenótos palacsinta
Spenótos palacsinta |
Hozzávalók:
a palacsintatésztához:
- 2 tojás
- 20 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- kb. 1 dl szódavíz
- 0,5 dl olaj
- 2 evőkanál spenótpüré
a töltelékhez:
- 20 dkg spenótpüré
- 2 közepes méretű héjában főtt krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
A palacsinta hozzávalóiból tejszín sűrűségű palacsintát készítünk. Hozzáadunk 2 evőkanál spenótpürét, és állni hagyjuk. Közben a főtt krumplit meghámozzuk, lereszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A palacsintákat hagyományos módon (picit vastagabbra) megsütjük. Ebből a masszából 8 darab palacsinta jön ki. A maradék (20 dkg) spenótot összekeverjük a krumplival, fokhagymával, sóval, késhegynyi őrölt borssal.
A palacsintákat ezzel a krémmel megkenjük, majd a hortobágyi palacsintához hasonló módon hajtogatjuk. Tűzálló tálba rakosgatjuk őket és kb. 170 fokos sütőben 12-14 perc alatt átforrósítjuk, majd azonnal tálaljuk.
A pontosság kedvéért hozzátenném, hogy 8 darab palacsinta és egy kicsi palacsinta készült.
Jó étvágyat hozzá!
De jó recept! Imádom a spenótot, minden recept érdekel, ami arról szól. Ezt is elraktározom!! Köszi :)
VálaszTörlésDe szép lett, ki is próbálom, akár más zöld levelessel is.
VálaszTörlés