Baracklekvár, mogyorókrém, mascarpone, tejszínhab, babapiskóta......... csupa csupa fogyókúrás finomság :) Na jó csak vicceltem, ezekből a hozzávalókból nem a fogyókúrás vacsorámat készítettem el, hanem múlt hétvégén készült egy mogyórókrémes piskótakocka, a névnapi köszöntőbe érkezett vendégeknek. Nem győzőm ismételni, hogy mennyire szeretem a sütés nélkül készíthető süteményeket. Azt hiszem a nyár közeledtével a fagylaltok és sorbetek mellett egyre több sütés nélküli édességet fogok készíteni.
A receptet a 2011. májusi Vidék ízében találtam, és néhány módosítástól eltekintve pontosan követtem a leírást.
Mogyorókrémes piskótakocka |
Hozzávalók:
- 20 dkg baracklekvár
- 2 dl rum
- 1-2 dl víz
- 35 dkg mogyorókrém
- 25 dkg mascarpone
- 2 csomag babapiskóta
- 4 dl habtejszín
- 4 csomag vaníliás cukor
Egy kisebb tepsit alufóliával kibélelünk. A baracklekvárt simára keverjük a rummal és a vízzel. A babapiskótákat belemártogatjuk és kirakjuk vele a tepsi alját szorosan egymás mellé. A mogyorókrémet kikeverjük a mascarponéval, és rákenjük a piskótarétegre, majd elsimítjuk.
Ezután újra egy réteg rumos lekvárba áztatott piskótasor következik. Ezt a réteget a vaníliás cukorral habbá vert tejszínnel kenjük meg. Ezután ismét a babapiskóta sor következik. A tetejére mogyorókrémet kenünk. Díszíthetjük tejszínnel, kandírozott gyümölccsel.
Ui.: a használt tepsi mérete ne haladja meg a 20x25x7 centis tepsit, mert akkor nem lesz elég magas a sütemény. Jót tesz neki, ha 1 éjszakát alufóliával letakarva hűtőben van, de pár óra hűtés után is szépen szeletelhető. Az eredeti recept 1 dl rumot és 10 dkg baracklekvárt írt, de nekem ez nem volt elegendő. Az eredeti receptben kandírozott gyümölcsöket is tettek a tejszínhabba.
Fogyókúrázók egy kockánál többet ne egyenek belőle :)
Üdvözlettel,
Fincsi lehetett.
VálaszTörlésEz tényleg nem egy diétás nasi, de kit érdekel. Na persze majd csak a diéta után! :D
VálaszTörlésNézz be hozzám, csomagod van! :)))