2011. június 28.

Zöldfűszeres kenyér

Annyira sok a fűszernövény a teraszon, igyekszem egyre többféle felhasználási módszert alkalmazni. Készítek szörpöt, fűszervajat, fűszerolajat, most éppen a kenyérbe pakoltam bele egy sereg fűszernövényt. Ízlés szerint még több fűszernövényt is lehet beletenni, de én a gyerkőcök miatt nem akartam túlzásba esni.

A receptet egy ELLE receptkártyán találtam, további fűszeres receptekkel együtt.


Zöldfűszeres kenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1,7 dl joghurt
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • fél csokor petrezselyem
  • 1-2 szál oreganó
  • 8-10 levél menta
  • só, bors
  • fél teáskanál őrölt koriander
  • olvasztott vaj - a tészta tetejére
A tojást felverjük, majd sóval, borssal és az őrölt korianderrel fűszerezzük. Belekeverjük az olajat, a mustárt és a joghurtot. A lisztben elkeverjük a szárított élesztőt, az apróra vágott zöldfűszereket és a reszelt sajtot. A tojásos joghurtos masszába belekeverjük a lisztet és dagasztóspirállal összedolgozzuk. Lágy, galuskaszerű masszát kapunk. 

Kivajazunk egy hosszú kenyérsütő formát (28 cm), beleöntjük a tésztát, és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. A tészta tetejét vajjal megkenjük, majd előmelegített, 160 fokos sütőben (nálam légkeveréses, más sütőnél lehet, magasabb hőfok szükséges) kb. 50 percig sütjük. Amikor megsült, a formában pihentetjük kicsit, majd rácson hagyjuk kihűlni.








Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése