2011. július 2.

Cseresznyés pite

Gyors, egyszerű, finom. A recept Tündér oldaláról származik, akivel maximálisan egyetértek abban, hogy a finom, omlós pitetésztát zsírral érdemes leginkább készíteni. Ezt pitét cseresznyével készítettem, nem variáltam, nem szórtam rá cukrot, diót, csak igyekeztem a magozással, és a fekete ropogós cseresznye tökéletes maradt a két réteg tészta között. Levet sem eresztett. 


Cseresznyés pite

Hozzávalók:


  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg zsír
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 2 nagy evőkanál tejföl
  • fél csomag sütőpor
A töltelékhez:

  • 75 dkg cseresznye
A lekenéshez:

  • 1 tojás - enyhén felverve
  • porcukor
A tészta hozzávalóit összekeverjük és tésztává gyúrjuk. Körülbelül 30 percre hűtőbe tesszük. Ezalatt a gyümölcsöt (nálam cseresznye volt) előkészítjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tészta egyik felét enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk és a tepsibe fektetjük. Erre tesszük a kimagozott cseresznyét. 

A cseresznyére jön a másik kinyújtott tészta. A tésztát villával megszurkáljuk és egy enyhén felvert tojással megkenjük. Előmelegített 170 fokos sütőben megsütjük. Amikor kihűlt porcukorral meghintjük és kockákra vágjuk. 

Jó étvágyat hozzá!



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése