Gyors, egyszerű, finom. A recept Tündér oldaláról származik, akivel maximálisan egyetértek abban, hogy a finom, omlós pitetésztát zsírral érdemes leginkább készíteni. Ezt pitét cseresznyével készítettem, nem variáltam, nem szórtam rá cukrot, diót, csak igyekeztem a magozással, és a fekete ropogós cseresznye tökéletes maradt a két réteg tészta között. Levet sem eresztett.
Cseresznyés pite |
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg zsír
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 2 nagy evőkanál tejföl
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 75 dkg cseresznye
A lekenéshez:
- 1 tojás - enyhén felverve
- porcukor
A tészta hozzávalóit összekeverjük és tésztává gyúrjuk. Körülbelül 30 percre hűtőbe tesszük. Ezalatt a gyümölcsöt (nálam cseresznye volt) előkészítjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tészta egyik felét enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk és a tepsibe fektetjük. Erre tesszük a kimagozott cseresznyét.
A cseresznyére jön a másik kinyújtott tészta. A tésztát villával megszurkáljuk és egy enyhén felvert tojással megkenjük. Előmelegített 170 fokos sütőben megsütjük. Amikor kihűlt porcukorral meghintjük és kockákra vágjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése