Nem, abszolút nem vagyok édesszájú. Na jó maximum egy icipicit. De tényleg csak egy picurkát. Sőt, leginkább a fiúknak sütök mindent, én csak csipegetek belőle.... :))))
Ma például abszolút nem akartam sütni, mégis összedobtam egy gyors süteményt, amíg Milos aludt. Maci írta, hogy 5 perc a tészta, 5 perc a töltelék + feltekerés, és már csak sütni kell. Gondoltam, lurkóm szundizása alatt pont elkészülök sütéssel együtt. Így készült ez a gyors diós, őszibarack lekváros csiga.
Az eredeti receptben szereplő mennyiségeket módosítottam kicsit, és a krémsajt helyett félzsíros túrót használtam.
A tészta hozzávalói:
Ma például abszolút nem akartam sütni, mégis összedobtam egy gyors süteményt, amíg Milos aludt. Maci írta, hogy 5 perc a tészta, 5 perc a töltelék + feltekerés, és már csak sütni kell. Gondoltam, lurkóm szundizása alatt pont elkészülök sütéssel együtt. Így készült ez a gyors diós, őszibarack lekváros csiga.
Az eredeti receptben szereplő mennyiségeket módosítottam kicsit, és a krémsajt helyett félzsíros túrót használtam.
A tészta hozzávalói:
- 250 g liszt
- 2 tk. sütőpor
- 1 csipet só
- 100 g porcukor
- 250 g túró (Milli Oké félzsíros tehéntúrót használtam)
- 5 evőkanál olaj
- 0,5 dl tej
A töltelékhez:
- 60 g darált dió
- 60 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- őszibaracklekvár (kb. 5 evőkanálnyi)
Sütőnket előmelegítjük 200 fokra. Amíg melegszik, addig elkészülünk mindennel.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd enyhén kilisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 26 cm x 36 cm méretűre. A tészta egy picit ragad, de nem vészes. Ha nagyon ragadna, lehet fólia alatt is nyújtani. Amikor kinyújtottuk, megkenjük a lekvárral, majd behintjük a cukorral összekevert darált dióval.
Óvatosan feltekerjük, majd nagyon éles késsel felszeleteljük. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre, majd a hőmérsékletet levesszük 175 fokra és további 15 percig sütjük.
Ötlet:A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd enyhén kilisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 26 cm x 36 cm méretűre. A tészta egy picit ragad, de nem vészes. Ha nagyon ragadna, lehet fólia alatt is nyújtani. Amikor kinyújtottuk, megkenjük a lekvárral, majd behintjük a cukorral összekevert darált dióval.
Óvatosan feltekerjük, majd nagyon éles késsel felszeleteljük. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre, majd a hőmérsékletet levesszük 175 fokra és további 15 percig sütjük.
A tésztát más töltelékkel is megkenhetjük, mondjuk fahéjas-kakaóssal vagy akár nutellással is.
Kreatív Konyha
Csinoskák!
VálaszTörlésNagyon guszta:) a túrós tészta is nagyon klassz, meg a diót is imádom. Nálunk a fahéja és kakaós csiga a favorit, de ezt mindenképpen bedobom legközelebb.
VálaszTörlésNagyon guszták. A túrós olajos tésztát készítettem már többször, és nagyon jó vele dolgozni. A töltelék is isteni. :)))
VálaszTörlésEzt a receptet én is kinéztem, látom neked is megtetszett!! Nagyon jól néznek ki, biztosan finom is! :))
VálaszTörlés