2011. augusztus 10.

Újra gyakori blogbejegyzések....

Érdekes szituáció egy blog működtetése, írása, gondolatok, receptek közlése. Kicsit (vagy nagyon?) felelőssé válik az ember az olvasóiért, azért, hogy mindig nyújtson valami érdekeset, hasznosat, praktikusat. Nos az elmúlt néhány hétben ez elég nehézkesen ment, mivel a két lurkótól nem nagyon tudok szabad órákat órát lopni blogolni. Persze a főzés és sütés megy a háttérben, hellyel-közzel a recepteket se felejtem el lejegyezni, az ételeket se lefotózni, de a közzétételre már valóban alig jut idő.

Na de nem nyafogok többet, mert még azt hiszitek, hogy abba akarom hagyni, pedig dehogy!!!! Sőt!!! Lesznek még meglepetések :)) de ez még titok...

Az elmúlt héten volt azuram szabadságon, és belezsúfoltunk mindent a hétbe, amit csak lehetett. Kezdődött egy kisebb baráti összejövetellel, majd elmentünk egy napra Pestre, ahol gasztrotúrát csináltunk. Voltunk például a Bock Bisztróban.... fantasztikus élmény volt. Semmit nem szeretnék kiemelni, vagy írni róla, nehogy reklámnak tűnjön, mindenesetre nekem maximálisan tetszett. Részt vettünk a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, ahol azuram láthatta kedvencét, Asafa Powellt :)

Aztán a következő két napba besűrítettük az éves wellnesst/ házassági évfordulós ünneplést/ kultúrprogramot, amit édes kettesben élvezhettünk. Grassalkovich kastély, Gödöllő, Hollókő, Eger, Egerszalók....

Mindről sokat tudnék írni, de mégis Hollókő tetszett a leginkább, lehet még egy rövidke beszámolót írok róla. Gyönyörű hely, ahol az idő kicsit megállt, és nem mellesleg a világörökség részét képezi (!), érdemes elmenni oda.

Persze két nap után már eszméletlenül hiányoztak a fiaim, több napot ki sem bírtam volna nélkülük. Velük strandolni mentünk el, mint kiderült az egyik búvár, a másik vizibéka.... képek hamarosan :)

Szombaton barátaink jöttek el, a nevetgélős, viccelődős beszélgetés éjjel kettőig tartott. Én marha másnap 10-re szerveztem be barátnőmmel a squash-t...... no comment.

De abbahagyom a szövegelést, és jöjjön inkább a receptje annak a három szendvicskrémnek, amit előételként adtam friss bagetthez.

Csirkemell pástétom (szendvicskrém)

Csirkemell pástétom


Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt csirkemellfilé
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 kávéskanál mustár
  • egy csipet pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors

Minden hozzávalót turmixgépbe teszünk és krémesre turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Recept forrása (kis változtatással): Food for thought Jelena blogja.

Hamarosan jön a szardíniás cukkinikrém és a szicíliai padlizsánragu is.


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

6 megjegyzés:

  1. Jó sűrű heted volt, de ahogyan leírod feledhetetlen lehetett. A pástétom nagyon fincsi. :)))

    VálaszTörlés
  2. Mozgalmas hetetek volt :) de annál felemelőbb gondolom:) sok boldogságot a házassági évfordulóhoz:)
    Köszönöm, hogy ezeket a recepteket is megosztottad Velünk:) További szép napot:)

    VálaszTörlés
  3. Petra, egybe kellett mindent sűríteni, mert legközelebb karácsonykor kap szabadságot a férjem :(

    VálaszTörlés
  4. InfoMami, köszönöm a jókívánságot!

    VálaszTörlés
  5. Akkor most teljesen felvagy túrbózva, felföltődtél ez alatt a hét alatt!Azt el is hiszem hogy gyerekek mellett nem tudsz sok mindent csinálni.Azért jó hogy megtudtátok oldani hogy eltudtatok menni kettesben is egy kicsikét.Házassági évfordulótokhoz gratulálok és még nagyon sok boldog éveket kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  6. Éva, pontosan jól írtad, sikerült feltöltődni :) Szerencsére anyukámék és anyósomék segítettek, 1 gyerek itt, 1 gyerek ott alapon.... :) Fontosnak tartom, hogy házaspárként kettesben is legyünk, ne csak a lurkókkal, úgyis az év 362 napjában csak velük vagyunk :)

    VálaszTörlés