Gyorsan rögzítem ennek az alma-ananász lekvárnak a receptjét, mert a fiúknak annyira ízlett, hogy képesek voltak megenni a "télre eltett" adagot is. Mentségükre legyen mondva, hogy kevés készült csak, és mivel alma és ananász is kapható télen, ezt bármikor elő tudom állítani. Ahhoz, hogy ugyanezt reprodukálni tudjam, kell a recept, emlékezetből nem állok neki....:)
A lekvár finom volt, süteményhez is használtam, arról recepke majd később.
Egyébként a Szegedi Újszülőtt Életmentő Alapítvány gyűjtésére is ebből ajánlottam fel.
Alma-ananász lekvár |
Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 50 dkg ananász (konzerv is megfelelő)
- 350 g barnacukor
- 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, apró, kb. 1 cm x 1 cm kockákra vágjuk. Az ananász szintén apró kockákra vágjuk, ha konzerv ananászt használunk, akkor lecsepegtetjük, majd ezután vágjuk apró kockákra. Akár pürésíthetjük is, ha úgy szeretnénk.
A gyümölcsöket és a cukrot, valamint a dzsemfixet főzőedénybe tesszük és felforraljuk állandó kevergetés mellett.
Továbbra is kevergetve 3-4 percig főzzük zubogva. Ha esetleg hab képződne a tetején, azt szűrővel eltávolítjuk.
A kifertőtlenített és még forró üvegekbe töltjük a lekvárt, majd a fertőtlenített befőttesüveg fedőkkel lezárjuk. Pár percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztba téve hűlni hagyjuk.
Holnap véradásra megyek, mert mint rutinos véradó (1x voltam még csak, arról itt olvashattok), már meghívót is kapok rá :))
Nagyon ötletes! kipróbálom, köszi a receptet :)
VálaszTörlésMárti! Örülök, hogy tetszik! Nemsokára hozom a zakuszka receptedet, ami az elkészítése óta szintén elfogyott :))
VálaszTörlésNagyon klassz recept. Az idén úgysem tudtam eltenni semmilyen lekvárt...:)
VálaszTörlésNem csodálom, hogy mind megették! Ügyes kis recept! Édes a cseresznyés dekorációd! :)
VálaszTörlésNagyon finomnak látszik, jól jönne pár üveggel:) De alma és ananász mindig kapható, lehet, hogy ráveszem magam, sütikbe isteni finom lenne.
VálaszTörlésNagyon izgalmas összeállítás
VálaszTörlésNagyon finom lehet,guszta! Sima cukorral is megcsinálhatom?
VálaszTörlésÉva, persze! Minden gond nélkül!
VálaszTörlés