Régebben készült már ez a lasagne, de azuramnak annyira ízlett, hogy a héten újra készítettem szinte változatlanul. Ráadásul ez olyan lasagne volt, amibe darált húst (sőt semmilyen húst) nem raktunk. A vöröslencsés lasagne-ról készült fotót nem művészi irányba akartam elvinni, egyszerűen csak épeszű fényképet nem sikerült készítenem, csak ezt a rondát. De mégis felteszem magamnak, mert az étel népszerű volt.
Vöröslencsés lasagne |
- 25 dkg lasagne verde tészta (sima is tökéletesen jó)
- 1 póréhagyma
- 3 dkg vaj
- 30 dkg vöröslencse
- 3 dl tejföl (nálam egy része natúr joghurt volt)
- 20 dkg füstölt sajt
- só, bors
A felkarikázott pórét a vajon megpároljuk. A vöröslencsét 12-15 perc alatt puhára főzzük kevés sós vízben (ezt a lencsét nem kell előző este beáztatni, gyorsan megpuhul).
A reszelt füstölt sajtot összekeverjük a tejföllel és a keverék felét a megpárolt póréhagymához adjuk (másik fele majd a tetejére kell!).
Néhány lasagne lapot egy kivajazott tepsibe fektetünk, rákenjük a póréhagymás tejfölös krémet, és a puhára párolt lencse harmadát. Erre megint tésztalapokat teszünk, majd póréhagymás krémet, majd vöröslencsét. Így járunk el, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tésztalap kerüljön.
A maradék füstölt sajtos tejfölt rákenjük a tetejére és előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
A receptet egy régebbi Praktika magazinból írtam le.
Viszem is a receptet, mert vöröslencse gyakran készül nálunk, nagyon szeretjük. Ez meg nagyon finom étel lehet, mindenképpen kipróbálom, köszi:)
VálaszTörlésTrollanyu, örülök, hogy megtetszett!
VálaszTörlésKlassz ötlet!
VálaszTörlés