2011. december 9.

Vöröslencsés lasagne

Régebben készült már ez a lasagne, de azuramnak annyira ízlett, hogy a héten újra készítettem szinte változatlanul. Ráadásul ez olyan lasagne volt, amibe darált húst (sőt semmilyen húst) nem raktunk. A vöröslencsés lasagne-ról készült fotót nem művészi irányba akartam elvinni, egyszerűen csak épeszű fényképet nem sikerült készítenem, csak ezt a rondát. De mégis felteszem magamnak, mert az étel népszerű volt.





Vöröslencsés lasagne
Hozzávalók:

  • 25 dkg lasagne verde tészta (sima is tökéletesen jó)
  • 1 póréhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 30 dkg vöröslencse
  • 3 dl tejföl (nálam egy része natúr joghurt volt)
  • 20 dkg füstölt sajt
  • só, bors
A felkarikázott pórét a vajon megpároljuk. A vöröslencsét 12-15 perc alatt puhára főzzük kevés sós vízben (ezt a lencsét nem kell előző este beáztatni, gyorsan megpuhul).
A reszelt füstölt sajtot összekeverjük a tejföllel és a keverék felét a megpárolt póréhagymához adjuk (másik fele majd a tetejére kell!).

Néhány lasagne lapot egy kivajazott tepsibe fektetünk, rákenjük a póréhagymás tejfölös krémet, és a puhára párolt lencse harmadát. Erre megint tésztalapokat teszünk, majd póréhagymás krémet, majd vöröslencsét. Így járunk el, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tésztalap kerüljön.

A maradék füstölt sajtos tejfölt rákenjük a tetejére és előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat hozzá!

A receptet egy régebbi Praktika magazinból írtam le.









Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

3 megjegyzés:

  1. Viszem is a receptet, mert vöröslencse gyakran készül nálunk, nagyon szeretjük. Ez meg nagyon finom étel lehet, mindenképpen kipróbálom, köszi:)

    VálaszTörlés
  2. Trollanyu, örülök, hogy megtetszett!

    VálaszTörlés