2011. április 11.

Fokhagymás citromos itóka

Gyakran benézek Tiffanylda blogjába, aki különböző dísz- és használati tárgyakat készít színes üvegekből. Egyik nap egy játékot indított azzal a kérdéssel, hogy milyen ital van a kupicákban. Kb. 40 rossz tipp után derült ki, hogy a kupicákban bizony egy fokhagymás-citromos ital van. Rákerestem a neten, és mint megtudtam, ez a fokhagymás-citromos ital gyógyhatással bír.

A következő infókat találtam:


"A gyógymód kipróbálói állítják, hogy már 3 hetes alkalmazás után érezhető az egész testnek fiatalos regenerálódása. 
A meszesedések és ezek mellékhatásai pl. a látáscsökkenés, éleslátáshiány, halláscsökkenés, lassan egészen elmúlnak.

A kúrát 3 hétig kell folytatni, naponta inni, majd 8 nap szünetet kell hagyni és újra 3 hetes időtartamban megismételni. 
E 2-szeri kúra egész évre védettséget ad. Általános javulás áll be. Ezt az olcsó, ártalommentes és gyógyhatású kúrát ajánlatos évente megismételni. 
A fokhagyma kellemetlen szagát senki nem fogja érezni."

Hogy a fentiekből mi fog megvalósulni, azokat nem tudom, de a mai naptól isszuk azurammal ezt a kis itókát. Ártani biztosan nem fog, próbáljátok ki!



Hozzávalók:

  • 30 gerezd fokhagyma
  • 5 darab citrom
  • 1 liter víz
A fokhagymákat megtisztítjuk, a gerezdeket félbevágjuk. A citromokat nagyon alaposan megmossuk, feldaraboljuk. A fokhagymákat és a citromokat egy fazékba tesszük, öntünk hozzá 1 liter vizet és feltesszük főni. Az első "rottyanásig" főzzük, majd lezárjuk. Összeturmixoljuk, leszűrjük és amikor teljesen kihűlt egy üvegbe öntjük.


Jó egészséget kívánok!






Szeretnéd a friss bejegyzéseket e-mailben megkapni? Írd ide az e-mail címedet!


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

8 megjegyzés:

  1. Brrrr.... el nem tudom képzelni a fokhagymát és a citromot így együtt. De elhiszem, hogy rendkívül egészséges, ezért lehet, hogy megpróbálkozom vele. Mennyit kell belőle meginni egy nap? És azért könnyen lecsúszik?

    VálaszTörlés
  2. Valóban érdemes lenne megtudni, hogy mennyi az annyi/nap? Viszont a citrom és a fokhagyma is roppant egészséges. Ajánlott a fogyasztásuk. Milyen az íze? Kit érdekel. Attól mert rossz, még lehet jó! Köszi a bejegyzést. Hasznos volt!

    VálaszTörlés
  3. Köszi a kiegészítést. 3-4 cl igazán kibírható. Sajnos én nagyon "ízérzékeny" vagyok, volt már olyan gyógyhatású készítmény, aminek a fogyasztását pont azért hagytam abba, mert egyszerűen nem bírtam meginni az íze miatt. De ahogy leírod, ez nem tűnik olyan vészesnek. Mindenképpen ki fogom próbálni! Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Csiperke, szerintem próbáld ki fél adaggal, maximum nem fogy el. De tényleg nem vészes az íze!!! Én a citromot natúr/ nyersen még megnyalni sem szeretem.... ezt meg minden probléma nélkül megiszom.

    VálaszTörlés
  5. Foodafok, írtam a kiegészítést az italhoz, elnézést a pontatlanságért. Próbáld ki, és majd írd meg, iható volt-e szerinted :)

    VálaszTörlés
  6. Láttam, hogy jártál nálam, de azt hittem a zabpelyhes keksz és egyéb kaja ügyben!:)
    Én imádom ezt a citromos, fokhagymás italt, mint a férjed!!! Kíváncsian várom a hatást, ami lehet, hogy összetéveszthető lesz a tavasz megérkezésével, mert az is óriásit dob az emberen!:)

    VálaszTörlés
  7. Azt szeretném kérdezni, hogyan lehet ezt leszűrni?? Olyan sűrű pép lett belőle, egy liter vizet simán felvett, ebből hogyan szedem ki a vizet, nem is értem... a pépet nem lehet meginni, azt kidobjam??

    VálaszTörlés
  8. Kedves Névtelen :)
    Valóban sűrű pép lesz belőle, de le lehet szűrni. A szűrést én úgy szoktam, hogy egy nagy lyukú szűrőn átszűröm, majd egy nagyon sűrű, apró lyukún - mondhatni - lecsepegtetem. A pépet nem lehet megenni, én azt ki szoktam dobni. Persze ízlés dolga. De az innivaló szuper! Csináltam már többször is, nálunk bejön.

    VálaszTörlés