Korábban már írtam, hogy Olivér nagyon szereti a sonkát, így sorra jönni fognak a sonkás receptek, persze azért lesz majd más is :)
Készítettem egy sonkás tojásos tekercset, ez viszont egy leves, ami szintén nagyon ízlett az egész családnak.
Füstöst sonkás zöldbableves
Hozzávalók:
- 50 dkg füstölt sonka
- 50 dkg zöldbab
- 1 karalábé (megtisztítva, feldarabolva)
- 1-2 darab sárgarépa (megtisztítva, feldarabolva)
- 1 vöröshagyma (megtisztítva, apróra vágva)
- 1 evőkanál kapor (nem kaptam friss kaprot, de az lenne az igazi)
- olaj
- liszt
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- pirospaprika
- só
- 5 dl tej
- 2 dl tejföl
- ecet (ízlés szerint)
A sonkát vízben puhára főzzük, majd kivesszük a léből. A sonka főzőlevébe beletesszük a feldarabolt zöldségeket, az apróra vágott hagymát is, valamint a felaprított kaprot (vagy a szárított kaprot).
Közben kevés olajon liszttel rántást készítünk, belekavarjuk a felaprított petrezselyemzöldet, hozzáadunk 1 púpozott kávéskanál pirospaprikát. Felengedjük a tejjel, majd ezzel berántjuk a levest, amikor a zöldségek már megpuhultak. Tálalás előtt a sonkát csíkokra vágjuk, és arra merjük a forró levest. Ízlés szerint adhatunk hozzá tejfölt és/ vagy ecetet is.
Jó étvágyat hozzá!
ui.: a pontosság kedvéért: a receptet a 2010. áprilisi Vidék Ízéből készítettem
ui.: a pontosság kedvéért: a receptet a 2010. áprilisi Vidék Ízéből készítettem
De jól néz ki, biztos finom volt.
VálaszTörlés