2011. április 15.

Füstölt sonkás zöldbableves

Korábban már írtam, hogy Olivér nagyon szereti a sonkát, így sorra jönni fognak a sonkás receptek, persze azért lesz majd más is :)
Készítettem egy sonkás tojásos tekercset, ez viszont egy leves, ami szintén nagyon ízlett az egész családnak.

Füstöst sonkás zöldbableves


Hozzávalók:

  • 50 dkg füstölt sonka
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 karalábé (megtisztítva, feldarabolva)
  • 1-2 darab sárgarépa (megtisztítva, feldarabolva)
  • 1 vöröshagyma (megtisztítva, apróra vágva)
  • 1 evőkanál kapor (nem kaptam friss kaprot, de az lenne az igazi)
  • olaj
  • liszt
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • pirospaprika
  • 5 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • ecet (ízlés szerint)
A sonkát vízben puhára főzzük, majd kivesszük a léből. A sonka főzőlevébe beletesszük a feldarabolt zöldségeket, az apróra vágott hagymát is, valamint a felaprított kaprot (vagy a szárított kaprot). 

Közben kevés olajon liszttel rántást készítünk, belekavarjuk a felaprított petrezselyemzöldet, hozzáadunk 1 púpozott kávéskanál pirospaprikát. Felengedjük a tejjel, majd ezzel berántjuk a levest, amikor a zöldségek már megpuhultak. Tálalás előtt a sonkát csíkokra vágjuk, és arra merjük a forró levest. Ízlés szerint adhatunk hozzá tejfölt és/ vagy ecetet is.

Jó étvágyat hozzá!

ui.: a pontosság kedvéért: a receptet a 2010. áprilisi Vidék Ízéből készítettem





Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

1 megjegyzés: