2011. május 23.

Mogyorókrémes piskótakocka

Baracklekvár, mogyorókrém, mascarpone, tejszínhab, babapiskóta......... csupa csupa fogyókúrás finomság :) Na jó csak vicceltem, ezekből a hozzávalókból nem a fogyókúrás vacsorámat készítettem el, hanem múlt hétvégén készült egy mogyórókrémes piskótakocka, a névnapi köszöntőbe érkezett vendégeknek. Nem győzőm ismételni, hogy mennyire szeretem a sütés nélkül készíthető süteményeket. Azt hiszem a nyár közeledtével a fagylaltok és sorbetek mellett egyre több sütés nélküli édességet fogok készíteni.

A receptet a 2011. májusi Vidék ízében találtam, és néhány módosítástól eltekintve pontosan követtem a leírást.

Mogyorókrémes piskótakocka

Hozzávalók:

  • 20 dkg baracklekvár
  • 2 dl rum
  • 1-2 dl víz
  • 35 dkg mogyorókrém
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 csomag babapiskóta
  • 4 dl habtejszín
  • 4 csomag vaníliás cukor
Egy kisebb tepsit alufóliával kibélelünk. A baracklekvárt simára keverjük a rummal és a vízzel. A babapiskótákat belemártogatjuk és kirakjuk vele a tepsi alját szorosan egymás mellé. A mogyorókrémet kikeverjük a mascarponéval, és rákenjük a piskótarétegre, majd elsimítjuk.

Ezután újra egy réteg rumos lekvárba áztatott piskótasor következik. Ezt a réteget a vaníliás cukorral habbá vert tejszínnel kenjük meg. Ezután ismét a babapiskóta sor következik. A tetejére mogyorókrémet kenünk. Díszíthetjük tejszínnel, kandírozott gyümölccsel.

Ui.: a használt tepsi mérete ne haladja meg a 20x25x7 centis tepsit, mert akkor nem lesz elég magas a sütemény. Jót tesz neki, ha 1 éjszakát alufóliával letakarva hűtőben van, de pár óra hűtés után is szépen szeletelhető. Az eredeti recept 1 dl rumot és 10 dkg baracklekvárt írt, de nekem ez nem volt elegendő. Az eredeti receptben kandírozott gyümölcsöket is tettek a tejszínhabba.

Fogyókúrázók egy kockánál többet ne egyenek belőle :)

Üdvözlettel,





Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 megjegyzés:

  1. Ez tényleg nem egy diétás nasi, de kit érdekel. Na persze majd csak a diéta után! :D
    Nézz be hozzám, csomagod van! :)))

    VálaszTörlés