2011. július 18.

Baconbe tekert sárga hüvelyű zöldbab

Baconbe tekert aszalt szilva, baconbe tekert csirkemáj, baconbe tekert csiperkegomba, baconbe tekert bármi....

Arra jöttem rá, hogy szalonnába gyakorlatilag bármit, na jó, majdnem bármit bele lehet tekerni. Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki erre már rájött :)

Nos, ma a sárgahüvelyű zöldbab kapott bacon kabátkát :)

Sárga hüvelyű zöldbab baconbe tekerve

Hozzávalók:

  • 8 szelet bacon
  • kb. 40 dkg vajbab - minden baconba 6-8 szelet bab
  • víz, só
A vajbabot megmossuk, a végeit levágjuk, ha szükséges leszálkázzuk. Forrásban lévő enyhén sós vízben blansírozzuk (rövid ideig pároljuk) a vajbabot. Leszűrjük, kicsit várunk vele, hogy hűljön (különben leég a kezünk :), majd 6-8 darabot egy-egy szelet bacon szalonnába tekerünk. A tekercseket hőálló tálba tesszük és előmelegített sütőben kb. 190 fokon átsütjük. A sütés ideje attól függ, ki mennyire szereti átsütve a szalonnát.


Finom!!!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

3 megjegyzés:

  1. Guszta biztos finom ! Csak magában vagy körettel ettétek?

    VálaszTörlés
  2. Éva, előételnek ettük (lusta voltam levest csinálni) fokhagymás tejföllel. De szerintem hidegtál részeként is jópofa

    VálaszTörlés