2011. július 3.

Görög saláta

Imádom a görög salátát! Ugyan lehet, hogy nem ez az igazi, autentikus "görög saláta" recept, de én ezt szeretem a legjobban, és mindig ugyanígy készítem.

Görög saláta


Hozzávalók:


  • fél kg paradicsom - gerezdekre vágva
  • 1-2 darab kígyóuborka - kockákra vágva
  • 20 dkg fekete magozott olajbogyó - félbe vágva
  • 2 fej lilahagyma - megtisztítva, félbevágva, felszeletelve
  • 25 dkg fetasajt - kockákra vágva
Az öntethez:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 púpozott teáskanál oreganó
A zöldségeket a megfelelő előkészítés után salátástálba tesszük. Az öntet hozzávalóit alaposan összerázzuk és a salátára öntjük.

Jöhet bármikor!




Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

3 megjegyzés:

  1. Guszta a salátás tálad! Szoktam készíteni salátákat, de valahogy ezek a bogyók nem az én világom nem is kóstoltam még az az igazság! Egész biztos nagyon finom! A fogyózásod eredményes?

    VálaszTörlés
  2. Éva, egyszer érdemes megkóstolni! Lehet kapni 100g-os kiszerelésben is, vagy akár lédig is vehetsz Intersparban, Tesco-ban pár dekát. Én abszolút olajbogyó imádó vagyok!
    A fogyókúrám jól halad, de a szüléskor felszedett 20 kg kicsit sok volt :) nehezen akar csökkenni

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem!! Az olajbogyót is :)

    VálaszTörlés