2011. július 5.

Májpástétom mini kuglóf formában

Most az az érdekes helyzet állt elő, hogy gombhoz kerestem a kabátot. Gasztronómiai nyelvezetre lefordítva a szilikon mini kuglóf formáimhoz kerestem valamilyen sós receptet. El kell, hogy áruljam, nem volt egyszerű. De sikerült egy májpástétomot találnom, Aliz konyhájában. Ezúton is köszönet :)
Ha bárkinek van hasonló sós hidegkonyhai receptje, amit ebben a formában kipróbálhatok, legyen kedves hozzászólásokban dobja át a linkjét. Köszönöm előre is!

Májpástétom mini kuglóf formában


Májpástétom


Hozzávalók (6 darabos formához):

  • 25 dkg csirkemáj
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 7 dkg libazsír
  • fél teáskanál oreganó (most szárítottat használtam)
  • só, bors - ízlés szerint
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. A májat leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, sózzuk, fűszerezzük. A végén hozzáadjuk az olvasztott libazsírt. A masszát szilikon mini kuglóf formákba öntjük, amit megelőzőleg egy nagyobb tepsibe tettünk. Alufóliával letakarva 30 percig sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni és megszilárdulni.
Használhatjuk hidegtálak kiegészítésére vagy csak szimplán a maradék csirkemáj felhasználására.

Jó étvágyat!


Kreatív konyha



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

3 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós lett így a finom májpástétom!!

    VálaszTörlés
  2. De jó otlet, igaz nekem nincs kuglóf formám, de nagyon mutatós így.

    VálaszTörlés
  3. Annyira kosos vagyok néha. Itt van az ugyanilyen szilikonom, de még soha nem sütöttem semmit benne.

    Hát e recept alapján, ideje elkezdenem. :):):)

    VálaszTörlés