2011. október 1.

Ez + az

Először is szeretném megköszönni a liciteket, amit a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány javára ajánlottatok fel! A licit és az alma-ananász lekvár nyertese Vtundi nevű kedves Olvasóm lett, akit itt is megkérek arra, hogy e-mailben jelentkezzen, hogy a technikai információkat főszervező Móni el tudja küldeni. Köszönöm még egyszer a felajánlást!

Címem: kreativkonyhablog@gmail.com

Más! Időközben elértem a 100 fős olvasótábort! HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Sőt, azóta 2 fővel túl is haladtam. Nos 2011. januári indulásomkor erre abszolút nem számítottam... Köszönöm. 
Korábban köszöntettem blogom 80. olvasóját Csillát egy kis virágos süteménnyel, 90. olvasómat, Mártit egy gyönyörű tortával

Most Teakertet köszöntöm sok szeretettel + egy kis házi kolbászkrémmel :))) Remélem nem haragszik meg, hogy "csak" ilyennel üdvözlöm. Viszont ez egy olyan kolbászkrém, amit az ő oldalán találtam. Gyönyörűséges kis korongokba volt elkészítve három különféle kence, azt sem tudtam hirtelenjében, melyiket válasszam. A kolbászkrémmel indítottam, gyerekverzióban.

Szendvicskrémek - kolbászkrém

Hozzávalók:

  • 10 dkg puha lángolt kolbász
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 kis pohár tejföl
A kolbász héját lehúzzuk, majd kis kockákra vágjuk. A kockákra vágott kolbászt, a puha vajat és a tejfölt turmixgépbe tesszük és - igény szerint - simára turmixoljuk. 

Mivel nálam a gyerekek is ettek belőle, nem fűszereztem, csak a kolbász "adta" az ízt (amúgy is bőven van a kolbászban só, bors......).

Lesz még felnőtt verzió is, sok fűszerrel, hagymával!

Jó étvágyat hozzá!




Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

6 megjegyzés:

  1. Gratulálok, nem csoda, hogy ennyien követjük a blogodat, ötletes és szép dolgokat találunk nálad! A kolbászkrém is nagyon guszta, jól hangzik!

    VálaszTörlés
  2. Nohát, hogy te milyen kedves vagy!)) Kolbászkrém, mi??:DD Különben kár, hogy kihagytad amiket írtam, nem lett volna fűszeres, csak egy kellemes lágy íz. Az a mókás, hogy én tényleg nagy füstöltlazac fan vagyok, de ezek közül a kolbászos volt a best of. Grácia:)))

    VálaszTörlés
  3. Hankka, köszi :)

    Teakert! Nagyobbik gyerekem minden miatt reklamál, ami egy picit is fűszeres, ezért a módosítás :)...

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok én is!! Való igaz, amit Hankka állít! :))) Az a Csilla én lennék?, már nézegettem, de nem mertem rákérdezni. :) Nagyon kedves dolog Tőled a köszöntés! :)

    VálaszTörlés
  5. Csilla! Igen, Te bizony!!!! Amikor csak tudom, fel szoktam tüntetni a weboldalt is, de amikor a 80. követőm lettél, akkor nekem nem írt ki blogot, csak a nevedet. Ezer bocsi, javítom holnap :)

    VálaszTörlés
  6. De jó! Akkor viszont még egyszer köszönöm a köszöntést! :)))
    Szóra sem érdemes, sose javítgasd, nekem így is jó! :)

    VálaszTörlés