Láttam egy nagyon jó bagett sütőformát a Kookta webshopjában, és már több sütős-főzős blogban is találkoztam vele. Az árát nagyon magasnak találom, főleg ahhoz, hogy itthon még egyáltalán nem próbáltam bagettet csinálni (tehát nem egy nélkülözhetetlen, napi használatú konyhai eszköz). Ezért azt gondoltam, hogy először megpróbálok bagettet csinálni a forma nélkül. Aztán majd meglátjuk. Első próbálkozásomhoz a receptet Alexa Christi oldalán találtam, ahova szinte minden nap benézek (majd miután híztam egy kilót a sok gyönyörűségtől, kilépek).
'Böcsületes' neve mákos, szezámmagos és parmezános-oreganós óriáskifli volt, és az is nagyon tetszik Alexa Christi oldalán, hogy minden ételéről részletes, alapos és érthető fázisfotók is vannak. Ez a módszer nekem is tetszik, mert - ahogy a szólás is mondja - egy kép többet ér ezer szónál.
Itt imitáltam a bagett sütőformát hajtogatott sütőpapírból.
Szépre megkeltek és megszórtam őket mindenfélével.
Bagettek |
A receptet és a pontos leírást itt megtaláljátok, én is ezt követtem. Érdemes kipróbálni.
Jó étvágyat hozzá!
Hát pedig indulhatnának a szépségversenyen is, szerintem sem létfontosságó egy bagett sütő, anélkül is szépek lettek:)
VálaszTörlésNagyon szuper lett:) Nem sok bagettet készítettem eddig, de én is ilyen elválasztós módszert alkalmaztam. Láttam pár blogon bagettsütő tepsit, vagy csak betétet hozzá, de itt még ilyet nem láttam. De ez a módszer is működik.
VálaszTörlésEz csodás, szinte érzem az illatokat:) Mindenképp ki fogom próbálni, köszönöm az inspirációt!
VálaszTörlésSzerintem is szépségesek! Én kifejezetten szeretem, ha a péksüteményeknek, kenyereknek bagetteknek van egyénisége!
VálaszTörlésLáttál már nálam két egyformát?! Nem! Hiszen minden bekészítés más hangulatban, más alkalommal készül.
Nagyon boldog vagyok, hogy örömötöket leltétek benne!:)
Lehidalok!
VálaszTörlésViszem is a receptet rajtad keresztül Christi-től!
Ne szerénykedj, csuda jól néznek ki!!! :D