2011. november 26.

Sajtos paradicsomos sült tészta (hússal!)

Illethetném ezt az ételt mindenféle jelzővel, hogy isteni, fantasztikus, meg hogy finom. Írhatnám, hogy húúúúú meg haaaa, meg, hogy a gyerkőcök imádták. De nem teszem. Egyszerűen csak azt szeretném megosztani kedves Olvasóközönségemmel, hogy ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető tésztaétel, ami kiadós, finom, ízlés szerint fűszerezhető és érdemes a repertoárban tartani. Aki nem hiszi, próbálja ki!

Innét szeretném megköszönni Vikinek, akinek az oldalán találtam ezt a receptet, hogy az egész család imádta!!!!! 

Sajtos paradicsomos húsos sült tészta

Sajtos paradicsomos rakott tészta

Hozzávalók (kb. 6 személyes adag!):

  • 50 dkg száraztészta - pl.: szarvacska
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • 20 dkg natúr ömlesztett sajt (2 db tömlős sajt)
  • bors
  • bazsalikom
  • kevés barna cukor
  • 20 dkg reszelt sajt - tetejére

Elkészítése:
  1. A vizet feltesszük főni, amikor forr sózzuk, kevés olajat öntünk bele, majd kifőzzük benne a tésztát.
  2. Amíg a tészta fő, elkészítjük a húsos ragut.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
  4. Az üvegesre pirított hagymához hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk.
  5. Amikor már a hús megpirult, hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt, a hámozott paradicsomkonzervet és az ömlesztett sajtot.
  6. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá bazsalikomot és összefőzzük.
  7. Amikor a tészta kifőtt, összekeverjük a húsos raguval.
  8. Az egyveleget egy kiolajozott tepsibe öntjük (kb. 22x38 cm-es tepsit használtam), és megszórjuk a tetejét bőven reszelt sajttal.
  9. Forró sütőben (nálam 200 fok) kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  10. Amikor már kihűlt gyönyörűen szeletelhető.

Ötlet:

Ízlés és hűtőtartalom szerint variálható.
  • készülhet pörkölttel, ha van maradék
  • mehet bele esetleg párolt sárgarépa, párolt karalábé, cukkini
  • karakteresebb, ha pár gerezd fokhagymát is nyomunk a paradicsomos raguhoz
  • tetejére tehetünk pizza mozzarellát is




Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

6 megjegyzés:

  1. El is hiszem, hogy nagyon finom! A kép is remekül sikerült róla. :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon guszta, csak finom lehet.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett! Szeretem az ilyen sült tésztákat. :)

    VálaszTörlés
  4. Jól hangzik! Az ömlesztett sajt egészen különlegessé tehette. Ki fogom próbálni...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta lett:) Nálunk igen népszerűek az ilyen tészták és tényleg ízlés szerint lehet variálni.

    VálaszTörlés