2011. december 20.

Diákcsemegés tallér

Kész vagyok. Mármint az aprósütemények megsütésével. Sós és az édes vonal is készen van, de egy kis idő lesz, mire mindet begépelem, tehát már csak jövő karácsonyra tudom őket ajánlani.... :)) 

Vagy maximum azok tudják használni a recepteket, akik 23-án éjjel sütnek :))

Készítettem hatféle édes aprósütit és kettő sóst. Kedvencem a marcipános puszi nevezetű sütemény lett, és életemben először készítettem linzert is.

De most jöjjön egy diákcsemegés tallér.





Hozzávalók:


  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csapott kiskanál sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 késhegynyi só
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • fél teáskanál őrölt gyömbér
  • 2 tojás
  • 15 dkg barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg sütőmargarin
A lekenéshez:

  • 1 tojás
A tetejére:

  • kb. 10-15 dkg diákcsemege (mazsola, dió, mogyoró vegyesen) és mandula apróra vágva
A lisztet a kakaóval, sóval, a fűszerekkel és sütőporral összeforgatjuk. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, simára keverjük, és a lisztet hozzáadva tésztát gyúrunk belőle.

A masszából lisztezett kézzel kb. dió nagyságú golyókat formálunk - egy golyó 20-21 grammos volt, a masszából 40 darab golyócska jön ki. A golyókat picit ellapítjuk, megkenjük őket felvert tojással. A tetejükre rászórjuk az apróra vágott diákcsemegét és mandulát.

Előmelegített sütőben (nálam légkeverés: 180 fok) 8-10 perc alatt megsütjük. Figyelem! Hamar megsülnek, ne menjünk messzire a sütőtől! :)


Egyszerű, finom és gyors sütemény. Aki akarja, jobban is fűszerezheti.


Tipp:


Akár a tésztájába is lehetne keverni a diákcsemegéből, szerintem akkor is finom lenne. Aki esetleg így próbálja ki, írja meg, milyen lett!

Nézzetek be, mert hamarosan hozom a többi aprósüteményt is!


Mónika

Recept forrása: 2010. évi Rama receptnaptár


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

6 megjegyzés:

  1. Hát, mit mondjak irigykedem... Én egész héten dolgozom, sütni csak szombaton tudok...
    A süti egyébként nagyon guszta lett! Nagyon ügyes vagy, hogy így előre dolgoztál.

    VálaszTörlés
  2. De ügyes vagy! Én még ma kezdtem, munka után esténként-éjszakánként pedig folytatom! A sütikéd nagyon guszta lett, mentem a receptet jövő karácsonyra!

    VálaszTörlés
  3. De jó kis recept! Máris elmentettem, talán megsütöm, de már annyi mindent elterveztem, hogy egy cukrászda is megirigyelhetne...

    VálaszTörlés
  4. Petra, kitartást a szombathoz!

    Hankka, szerencsére még gyesen vagyok, nem kell a munkával is egyeztetnem. Egy napra vállalták a fiúkat apósomék, úgyhogy akkor turbóztam fel magam én is :))

    Illeskrisz, :)) igen, látom, hogy már csak úgy ontod a szebbnél szebb süteményeket. Legjobb lenne, ha cserélni tudnánk, kérnék pár raffaellot :))

    VálaszTörlés
  5. Tök jók!! Én leszek az, aki 23-án éjjel sütöm meg!:DDD Köszi a reciket! Boldogságos ünnepeket!:)

    VálaszTörlés
  6. Tiffanylda! Örülök, hogy tetszettek. Szerencsére gyorsan összekeverhető a massza... Boldog ünnepeket kívánok viszont!

    VálaszTörlés