Áthidaló megoldásként találtam ki tegnap a fiúk (és persze saját) süteményéhségem csillapítására ezt a csigát. Nem akartam, hogy az aprósüteményeknek már most "nekiessünk", mert annak beláthatatlan következményei lesznek, ezért inkább egy gyors, finom és "karácsonyi" illatos sütit dobtam össze nekik. Semmi extra, de azért már a mézeskalács, dió, narancs itt van....
Diós, kakaós csiga leveles tésztából - mandulával
Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta
- 5 evőkanál darált dió
- 5 evőkanál instant kakaó
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék
- 1 teáskanál narancs aroma (lehet fél narancs reszelt héja is, de nekem nem volt)
- 3-4 evőkanál olvasztott vaj
a tetejére:
- 2 evőkanál szeletelt mandula
A leveles tésztát kinyújtjuk - vagy csak kihatjuk - és megkenjük olvasztott vajjal. A kakaót, diót, a kétféle cukrot és a fűszerkeveréket összekeverjük, hozzácsepegtetjük a narancsaromát, vagy hozzáreszeljük fél narancs héját. Az olvasztott vajjal megkent tésztára kenjük ezt a keveréket. A tészta széleit hagyjuk ki, azt kenjük meg olvasztott vajjal.
Majd feltekerjük és kb. 1 centiméteres szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, megkenjük olvasztott vajjal, mindegyikre szórunk szeletelt mandulát. A csigákat előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük. Langyosan meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat hozzá!
Mónika
Szuper, nekem való recept, a kakaós csigát imádom, de ilyen módszerrel sütöttem a múlt héten sós variációt, sonka-sajt, meleg előételnek :)
VálaszTörlésWanna, amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy.... ez a hátránya :)))
VálaszTörlésa sonka-sajtos is nagyon jó verzió!
Igen, ez így van, tapasztaltuk :)
VálaszTörlésEnnek bizony én is nekiestem volna! :)
VálaszTörlésNagyon finomak lehetnek ezek a guszta csigák!
VálaszTörlésNagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésBizony, én is megkóstólnám:)
VálaszTörlésDe jó! Ilyet én is sütöttem kakaósan, csak még nem raktam fel! Nagyon jó!! :))
VálaszTörlés