- 2 babérlevél
- só
- fél vöröshagyma
- 10 szem fekete bors
- fél citrom leve
- 50 dkg tengeri halfilé
A mártás hozzávalói:
- 3 dl tejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő (vagy finomliszt)
- 2 dl száraz pezsgő
Egy nagyobb lábasban kb. 5 dl vizet felforralunk, beledobjuk a babérleveleket, sózzuk, beletesszük a borsot, a megtisztított hagymát és a fél citrom levét beleöntjük. A halat belerakjuk (óvatosan, nehogy eltörjön), majd kis lángon 5 percig pároljuk. Amíg párolódik a halacska, a mártáshoz a tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a pezsgőt, és kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Végül ízesítjük (sózzuk, pár csepp citromlét öntünk bele, fehér borssal fűszerezzük).
Főtt tészta illik hozzá szerintem. Egyébként a receptet egy félve őrzött 1997. januárban kiadott Magyar Konyhámban találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése