Kalácspudingot akartam csinálni, a recept sűrített tejet írt. Sűrített tejet több üzletben is kerestem (kisebb szupermarketekben), mégsem kaptam. De nem keseredtem el, kicsit körbenéztem az interneten, és találtam egy tökéletes sűrített tej receptet Edith oldalán. Ezután soha nem fogok venni, csak magam csinálom. Próbáljátok ki ti is! Hamarosan pár receptet még teszek fel a sűrített tej egyéb felhasználási módjairól. (Az eredeti receptet kicsit módosítottam, az 65 dkg porcukrot írt.)
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 50 dkg porcukor
- 6 dkg, lehetőleg 82%-os vaj
- 1 vaníliás cukor
A hozzávalókat egy nagyobb edénybe tesszük és lassú tűzön állandóan kavargatjuk, amíg a cukor feloldódik. A keveréket felforraljuk, majd a forrástól számított, kerek 10 percig hagyjuk forrni, állandóan kavargatva. A tűzről levéve kihűtjük. Amikor már kihűlt, töltsük csavaros üvegbe és hűtőben tároljuk.
Felhasználható:
- desszertekhez
- fagylalthoz
- italokhoz
- forró csokoládéhoz
- kalácspudinghoz (hamarosan)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKedves Maryloo!
VálaszTörlésRemélem jól sikerül vele a marlenka! Üdvözlet.
Szia érdeklődnék hogy karamellt is lehet készíteni így a sűrített tejből.
VálaszTörlésKöszi nagyon szuper a kávémba is ezt tettem.
TörlésKedves Juli& és Szilvi! Még nem próbáltam karamellt készíteni belőle (csak süteményt), de szerintem biztosan lehet.
VálaszTörlésVan egy karamell krém receptem, ami megvalósításra vár. Igyekszem vele, és tudósítok :)
Nagyon tetszik oldalatokon az almaszelet sütemény! Tündériek!
Szia. azt szeretném kérdezni,hogy elkészitettem pontosan a recept szerint,viszont nem akar megsűrűsödni. Mit ronthattam el? Van valami tip hogyan lehet korrigálni??
VálaszTörléselőre is köszi a választ.
Kedves Névtelen! Sajnos fogalmam sincs miért nem lett sűrű. Már elég régen készítettem, de emlékeim szerint a bolti sűrített tejhez eléggé hasonló állagú volt. Talán ha egy kis ideig áll a hűtőben, lehet, hogy sűrűsödni fog. Sajnálom, hogy nem lett jó.
VálaszTörlésVegán tejből is müködik?
VálaszTörlés