Vasárnapi ebédünk csontleves volt (húsos csontból, zöldségekkel) csigatésztával, halfilé pezsgőmártásban, a gyerekeknek halfilé tésztával és vaníliapudingos muffin. A receptek közzétételét most abban a sorrendben fogom megtenni, ahogy nagyfiam, Olivér ette.
Először muffint evett - "anya, már nem bírom ki ebédig, ha nem ehetek muffint....."
Utána tésztát, mondván, hogy ő nem is szereti a halat - érdekes, eddig szerette....
Aztán levest, mert a "husileves" a kedvence.
Most biztosan sok olvasó megbotránkozik ezen, hogy ehet egy gyerek ilyen össze-vissza módon, de sajnos néha ez is előfordul.
Na de lássuk a vaníliapudingos muffint, amit Andi oldalán találtam tavaly májusban. Hagytam is neki egy köszönő megjegyzést, nagyon örülök, hogy erre a receptre rátaláltam!
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 17 dkg cukor
- 3 tojás
- 15 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- a töltelék:
- 2, 5 dl tej
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 1-2 evőkanál cukor
A pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beleütjük a tojásokat. A szárazanyagokat - a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot - összevegyítjük. A vajas masszát és a lisztes keveréket összekeverjük.
A muffinsütőt kivajazzuk, vagy muffin kapszlikkal kibéleljük. A kapszlikba egy-egy evőkanál masszát teszünk, csinálunk egy kis mélyedést a tésztába. A mélyedésbe teszünk egy kanál pudingot, majd befedjük a maradék tésztával. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A legtöbb muffin esetében én muffin kapszlit használok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése