2011. február 4.

Banánkuglóf

Az eredeti recept (forrása: Magyar Konyha 1997. 1. szám) banánkuglófot ír, de én ezt nem kuglófformában készítettem el, hanem szögletes gyümölcskenyér formában. Délutáni uzsonnára teához, kakaóhoz is kitűnő. 

Posted by Picasa
Hozzávalók:


  • 12 dkg margarin
  • 24 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 dl tej
  • 30 dkg banán (héj nélkül mérve)
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
A margarint a fele cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk. A tejet is hozzáöntjük és a turmixolt (vagy péppé zúzott). A maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.  Összekeverjük a lisztet, a sütőporral meg a sóval, és a banános masszába forgatjuk könnyedén. A kiválasztott formát (lehet kuglófforma is) kivajazzuk, belisztezzük, megtöltjük a tésztával, és végül megsütjük. A tésztának 150 fokon kb. 1 óra 40 perc kell ahhoz, hogy megsüljön. Ha gyümölcskenyér formában sütjük, akkor kevesebb idő is elegendő. Tűpróba!

Ötlet:

A megbarnult banánok felhasználásának nagyon jó módja.
Csokoládémázzal is leönthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése