2011. február 24.

10 hasznos tipp a hatékony bevásárláshoz


Összegyűjtöttem néhány bevásárlás könnyítő tippet, amelyek nekem nagyon hasznosak. Biztos vagyok benne, hogy sok olvasómnak ezek már egyértelmű dolognak tűnnek, de a kezdő háziasszonyok talán hasznosítani tudják.

 





Image: Idea go / FreeDigitalPhotos.net



  1. Bevásárlás előtt érdemes a hűtőszekrényünket kitakarítani, így át tudjuk nézni, hogy pontosan mivel hogy állunk. Fogyaszthatósági idők és társai.
  2. Nagybevásárlás előtt érdemes az egész éléskamrát átnézni (kitakarítani), így jobban képben leszünk a szükséges élelmiszerekkel, fűszerekkel, konzervekkel.
  3. Szerezzünk be az éléskamránkba egy faliújságot, egy parafatábla is tökéletesen megteszi, és azon legyen egy A4-es lap, amire mindig felírjuk, hogy mi fogyott el.
  4. Érdemes kitenni a faliújságunkra a kisebb helyi/ közeli boltok nyitvatartását, nehogy feleslegesen menjünk.
  5. Amikor éppen elfogy valami, azonnal írjuk fel a bevásárlólistánkra.
  6. Soha ne menjünk üres gyomorral vásárolni!
  7. Minden aktuális kuponunkat vagy kedvezményre jogosító kártyánkat vigyük magunkkal. Ezek úgyis mindig egy helyen vannak, ugye?
  8. Legyen nálunk 3-4 strapabíró bevásárlótáska, a legjobb, ha ezek állandóan benne vannak az autónkban (nálam a kocsi csomagtartójában vannak egy gumipókkal oldalra rögzítve).
  9. Vigyünk egy hűtőtáskát is a mirelit árunak.
  10. Vannak üzletek, ahol szívesen adnak üres kartonokat is, ezek is hasznosak lehetnek gyümölcslevek, tej, lisztek tárolására és otthon a bepakolásra.
Te milyen trükköket használsz, hogy a bevásárlás minél gyorsabban és hatékonyabban menjen? Megköszönném, ha ötleteidet a megjegyzésekben megosztanád.
Posted by Picasa

4 megjegyzés:

  1. Jó kis lista, egy részét én is hasznosítom a gyakorlatban.
    A bevásárlólista azért is jó, mert célirányosan lehet menni vele, így lerövidül a vásárlási idő, és leredukálható a kosárban landoló felesleges holmik száma.:D
    Jó ötlet lehet még, ha az ember előre megtervezi a heti menüt, és ennek, illetve az otthoni készletnek megfelelően vásárol.
    Sok apró ötlettel gazdaságosabbá tehető a heti bevásárlás.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ms. Poppy!

    Nos, igen.... azok a felesleges holmik... egy magazin, egy "mindenképpenmegkellvennem, mert használnifogom konyhaifelszerelés" :)

    Egyébként készítettem egy jó bevásárló listát termékcsoportonként pdf-ben, de sajnos nem tudom feltölteni, pedig szívesen közzétenném.

    A menütervezés mindenképpen hasznos!

    VálaszTörlés
  3. Csányi Andinak van bevásárlólistája: http://rendteremto.blogspot.com

    VálaszTörlés