Tegnap volt fiam farsangja, ezt a süteményt sütöttem neki. Gondoltam, felavatom újonnan vásárolt 24 mélyedéses muffin tepsimet, és citromos muffint készítettem. Sikere volt. Így nézett ki dekorálás előtt.
Figyelem! A hozzávalókat a 12 darabos nagyobb muffin tepsihez írtam le, az talán gyakrabban előfordul. Nekem nem fért bele az összes massza a 24 darabos kicsi muffin tepsibe. Ha valaki 24 darabos tepsiben szeretné csinálni, akkor elegendő a massza 90%-át venni.
Aztán itt már nagyon lelkes voltam a muffin dekorációt illetően.
Aztán egy kis idő után meguntam. Így fele dekorált, fele sima porcukorral megszórt muffin lett.
Hozzávaló
- 26 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1-1 narancs és citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 14 dkg cukor
- 0,8 dl étolaj
- 2,5 dl író vagy kefír
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kizsírozzuk a muffin mélyedéseket. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a reszelt citrom- és narancshéjjal.
Egy másik edényben a tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a kefírt.
Hozzáadjuk a lisztes keveréket és lazán összedolgozzuk.
A tésztát belekanalazzuk a muffin mélyedésekbe és kb. 12-14 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, lehet dekorálni.....
Ötlet forrása: Könnyen, gyorsan, finomat - MUFFIN - Holló és Társa
Nagyon szépek lettek!!
VálaszTörlésKérlek, nézz be hozzám:-)
VálaszTörléshttp://citromhab.blogspot.com/2011/02/dij.html
Csiperke! Köszönöm!
VálaszTörlésCitromhab! Köszönöm a díjat!