2011. május 17.

Egyszerű vacsora derékfájósoknak

Ezt az egyszerű vacsorát derékfájósok is elkészíthetik. Tudom. Tapasztaltam :)

Nagyon bejött ez a módszer a leveles tészta felhasználására (és spájz ürítésre), így biztosan további lepényvariánsokat fogok kitalálni. 

Lepény leves tésztából

Hozzávalók:


  • 25 dkg leveles tészta (fagyasztott  vagy előhűtött)
  • 10 dkg paprikás száraz kolbász - felkarikázva
  • 3 szál újhagyma - felkarikázva
  • 125 g mozzarella - felszeletelve
  • 10 dkg paprikával töltött zöld olajbogyó - félbevágva
  • 1 felvert tojás sárgája

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük. 

A levelestésztát kiterítjük (ha fagyasztott, akkor kiengedés után kinyújtjuk). Mind a négy széléről egy 1 centis csíkot levágunk, és ezeket visszanyomjuk a tészta szélére, gyakorlatilag egy keretet készítünk. A hozzávalókat  egyenletesen elosztjuk a tésztán, a tetejére rátesszük a mozzarella sajtot is. A keretet megkenjük a felvert tojássárgájával és mehet is az előmelegített, 190 fokos sütőbe. Körülbelül 15-20 perc alatt kész.

Próbáljátok ki más hozzávalókkal is!







Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

1 megjegyzés:

  1. Egyszerű, finom, és nagyon látványos. Nálunk ebből dupla, vagy tripla mennyiség is elfogyna :)

    VálaszTörlés