Ezt az egyszerű vacsorát derékfájósok is elkészíthetik. Tudom. Tapasztaltam :)
Nagyon bejött ez a módszer a leveles tészta felhasználására (és spájz ürítésre), így biztosan további lepényvariánsokat fogok kitalálni.
Lepény leves tésztából |
Hozzávalók:
- 25 dkg leveles tészta (fagyasztott vagy előhűtött)
- 10 dkg paprikás száraz kolbász - felkarikázva
- 3 szál újhagyma - felkarikázva
- 125 g mozzarella - felszeletelve
- 10 dkg paprikával töltött zöld olajbogyó - félbevágva
- 1 felvert tojás sárgája
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük.
A levelestésztát kiterítjük (ha fagyasztott, akkor kiengedés után kinyújtjuk). Mind a négy széléről egy 1 centis csíkot levágunk, és ezeket visszanyomjuk a tészta szélére, gyakorlatilag egy keretet készítünk. A hozzávalókat egyenletesen elosztjuk a tésztán, a tetejére rátesszük a mozzarella sajtot is. A keretet megkenjük a felvert tojássárgájával és mehet is az előmelegített, 190 fokos sütőbe. Körülbelül 15-20 perc alatt kész.
Próbáljátok ki más hozzávalókkal is!
Egyszerű, finom, és nagyon látványos. Nálunk ebből dupla, vagy tripla mennyiség is elfogyna :)
VálaszTörlés