2011. május 19.

Karamellizált mogyoróhagyma borecettel

Ez lenne a harmadik recept, amit a Tokaji Borecet Manufaktúra részére küldtem. Isteni finom édes, savanykás köret, szerintem grillhúsok mellé kiváló, de egy natúr csirkemell szeletet is fel tudunk vele dobni.


Karamellizált mogyoróhagyma borecettel



Hozzávalók:



Elkészítés:

A mogyoróhagymát megtisztítjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a megtisztított mogyoróhagymákat, valamint a cukrot. A serpenyőben pirítjuk a mogyoróhagymát kb. 10 percig. Amikor a hagymák karamellizálódtak, hozzáadjuk (óvatosan, mert sistereg) a borecetet és sózzuk, borsozzuk. A majdnem kész karamellizálódott mogyoróhagymákat egy hőálló edénybe öntjük, és további 10 percig 170 fokon tovább pároljuk.

Jó étvágyat hozzá!



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 megjegyzés:

  1. Tetszik a recept, csak sajnos nem ismerem a mogyoróhagymát.

    VálaszTörlés
  2. Hi. Great post. My friends referred your blogs to me. It looks like everyone knows about it, just not me, until now. Definetely will read your other posts, too. Thank you for sharing with us. Take care.

    VálaszTörlés