2011. május 23.

Spenótos palacsinta - spenót a négyzeten

Ezt a palacsintát pár napja készítettem. Már aznap világgá akartam kürtölni, hogy mennyire jó volt, és azt gondolom, ezzel akár a gyerekeket is rá lehet venni a spenótevésre. Legalábbis azoknál a lurkóknál lehet próbálkozni, akik nem szeretik, szerencsére az én drágáim imádják.

Spenót kedvelők mindenképpen próbálják ki!

Spenótos palacsinta

Spenótos palacsinta

Hozzávalók:

a palacsintatésztához:

  • 2 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • kb. 1 dl szódavíz
  • 0,5 dl olaj
  • 2 evőkanál spenótpüré
a töltelékhez:


  • 20 dkg spenótpüré
  • 2 közepes méretű héjában főtt krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
A palacsinta hozzávalóiból tejszín sűrűségű palacsintát készítünk. Hozzáadunk 2 evőkanál spenótpürét, és állni hagyjuk. Közben a főtt krumplit meghámozzuk, lereszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A palacsintákat hagyományos módon (picit vastagabbra) megsütjük. Ebből a masszából 8 darab palacsinta jön ki. A maradék (20 dkg) spenótot összekeverjük a krumplival, fokhagymával, sóval, késhegynyi őrölt borssal.

A palacsintákat ezzel a krémmel megkenjük, majd a hortobágyi palacsintához hasonló módon hajtogatjuk. Tűzálló tálba rakosgatjuk őket és kb. 170 fokos sütőben 12-14 perc alatt átforrósítjuk, majd azonnal tálaljuk.


A pontosság kedvéért hozzátenném, hogy 8 darab palacsinta és egy kicsi palacsinta készült.



Jó étvágyat hozzá!





Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 megjegyzés:

  1. De jó recept! Imádom a spenótot, minden recept érdekel, ami arról szól. Ezt is elraktározom!! Köszi :)

    VálaszTörlés
  2. De szép lett, ki is próbálom, akár más zöld levelessel is.

    VálaszTörlés