2011. szeptember 10.

Gesztenyés muffin

Régebbi fotóim közül került elő ez a gesztenyés muffin, amit eddig elfelejtettem közzétenni. Ha jól emlékszem, kicsit megosztotta a társaságot, van akinek ízlett, van aki kissé száraznak találta. Szerintem olyan muffin, amit érdemes valamilyen fagylalt vagy tejszínhab társaságában adni. Én felforrósított áfonyalekvárt adtam hozzá, azzal finom volt.

Gesztenyés muffin



Hozzávalók:


  • 8 dkg puha margarin
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 3-4 csepp rumaroma
  • 18 dkg gesztenyemassza
  • 1,25 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra. Muffin tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkapszlikkal, vagy vajjal megkenjük. Ha szilikon formánk van, még ezekre sincs szükség. Amíg a sütő melegszik, addig gyorsan összeállítjuk a masszát. A margarint habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a 2 tojást és a rumaromát is. Alaposan összedolgozzuk, végül hozzáadjuk a gesztenyemasszát is. A kevéske tejet hozzáöntjük. Közben a sütőport összevegyítjük a liszttel, majd a gesztenyés tojásos masszához adagoljuk. Összekeverjük és a kapszlikkal bélelt muffin tepsibe öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 18-20 perc alatt készül el.

Jó étvágyat hozzá!

Szeretettel,





Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 megjegyzés:

  1. Csodásan néznek ki, bár én a gestenyével nem vagyok barát, de ha ezt kipróbálom, hátha megbarátkozunk.

    VálaszTörlés
  2. Kati, remélem megbarátkozol egy kicsit a gesztenyével, ha kipróbálod :)

    VálaszTörlés