2011. február 19.

Citromos csirkeragu leves

Ma olyan levest készítettem, ami egyszerű, viszonylag olcsó és az egész családnak ízlett. Ez a citromos csirkeragu leves. Nem is vesztegetek rá több szót, íme a receptje (és az amatőr fotó):



Hozzávalók:


  • 2-3 csirkeaprólék - pl.: csirkecomb :)
  • egy diónyi vaj
  • 2 szál sárgarépa
  • pár tekerés frissen őrölt bors
  • víz
  • egy evőkanál liszt
  • 175 g tejföl (kis pohár)
  • 1 citrom héja
  • negyed gerezd citrom leve - vagy ízlés szerint
A vajat felforrósítjuk és megpirítjuk rajta a csirkeaprólékot az apróra vágott zöldségekkel együtt. Néhány perc után 1,5 liter vízzel felöntjük. Ízesítjük sóval, pici borssal, citromhéjjal és puhára pároljuk. Közben a tejfölt kikeverjük a liszttel, és ezzel besűrítjük a levest. Egyet még forralunk rajta, majd citromlével ízesítjük.
 
Hamarosan következik: csirke doria!!!! Kukkantsatok be!
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése