2011. február 16.

Pestós fetás zöldséges csirkemell - pennével

Vasárnapi ebéd volt ez a pestós fetás zöldséges csirkemell, de akár gyorsan összedobott vacsora is lehet. Próbáljátok ki!

Posted by Picasa

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé kis kockákra vágva
  • 1 db cukkini
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 2 evőkanál pesto
  • olívaolaj
  • 20 dkg fetasajt
  • penne - ízlés szerinti mennyiség
A tésztához a vizet feltesszük, amikor felforrt sózzuk, és beleöntjük a tésztát. Közben a csirkemellet megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, és kockákra vágjuk. A húst 1-2 evőkanál olívaolajon aranybarnára pirítjuk. Amíg a hús pirul, addig a cukkinit kis kockákra vágjuk, ugyanezt tesszük a megtisztított lila hagymával is. Amikor már a hús megpirult, kiszedjük és melegen tartjuk. Ugyanebbe a serpenyőbe beledobjuk a cukkinit, és a lila hagymát. Ezeket is megpirítjuk, majd hozzáadjuk a husikat és 2 evőkanál bazsalikomos pestót. Keverünk rajta egyet, majd a végén a fetát is belemorzsoljuk. A fetával már csak 1-2 percet főzzük, hogy átmelegedjen. 
A kifőzött tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése