Vasárnapi ebéd volt ez a pestós fetás zöldséges csirkemell, de akár gyorsan összedobott vacsora is lehet. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé kis kockákra vágva
- 1 db cukkini
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 2 evőkanál pesto
- olívaolaj
- 20 dkg fetasajt
- penne - ízlés szerinti mennyiség
A tésztához a vizet feltesszük, amikor felforrt sózzuk, és beleöntjük a tésztát. Közben a csirkemellet megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, és kockákra vágjuk. A húst 1-2 evőkanál olívaolajon aranybarnára pirítjuk. Amíg a hús pirul, addig a cukkinit kis kockákra vágjuk, ugyanezt tesszük a megtisztított lila hagymával is. Amikor már a hús megpirult, kiszedjük és melegen tartjuk. Ugyanebbe a serpenyőbe beledobjuk a cukkinit, és a lila hagymát. Ezeket is megpirítjuk, majd hozzáadjuk a husikat és 2 evőkanál bazsalikomos pestót. Keverünk rajta egyet, majd a végén a fetát is belemorzsoljuk. A fetával már csak 1-2 percet főzzük, hogy átmelegedjen.
A kifőzött tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése