Évekkel ezelőtt készítettem már ezt a kevert almás süteményt muffin formában, de botor módon nem tettem el a receptjét. A hozzávalók beugrottak ugyan, de a mennyiségek már nem. De az internet korában ez nem okozhat problémát. Rákerestem arra, hogy "kevert almás", és pusztán 28.600 db találatot hozott ki a Google kereső. Ebből is látszik, hogy mennyire népszerű :)
A No salty webszakácskönyv receptjét vettem alapul (Szabina küldte be).
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 tojás
- 14 dkg margarin
- 25 dkg liszt (12 dkg finom és 13 dkg rétes) (nem akartam 12,5-öt írni)
- 1 cs sütőpor
- 5 db alma pucolva, magozva, reszelve
- fahéj (ízlés szerint - én kb. 1 evőkanállal tettem bele)
Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Meghintjük fahéjjal és félretesszük. A cukrot és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük a 3 egész tojással (fehéredésig). Hozzáadjuk a puha margarint, és azzal is keverjük egy kicsit. Majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A végén hozzáadjuk a kifacsart almareszeléket, és a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük kb. 20-25 percig.
Amikor kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése