2011. február 25.

Citromos muffin - mini muffin formában sütve

Tegnap volt fiam farsangja, ezt a süteményt sütöttem neki. Gondoltam, felavatom újonnan vásárolt 24 mélyedéses muffin tepsimet, és citromos muffint készítettem. Sikere volt. Így nézett ki dekorálás előtt. 
Figyelem! A hozzávalókat a 12 darabos nagyobb muffin tepsihez írtam le, az talán gyakrabban előfordul. Nekem nem fért bele az összes massza a 24 darabos kicsi muffin tepsibe. Ha valaki 24 darabos tepsiben szeretné csinálni, akkor elegendő a massza 90%-át venni.


Aztán itt már nagyon lelkes voltam a muffin dekorációt illetően.


Aztán egy kis idő után meguntam. Így fele dekorált, fele sima porcukorral megszórt muffin lett.


Hozzávaló

  • 26 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1-1 narancs és citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 0,8 dl étolaj
  • 2,5 dl író vagy kefír
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kizsírozzuk a muffin mélyedéseket. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a reszelt citrom- és narancshéjjal.
Egy másik edényben a tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a kefírt.
Hozzáadjuk a lisztes keveréket és lazán összedolgozzuk.
A tésztát belekanalazzuk a muffin mélyedésekbe és kb. 12-14 perc alatt megsütjük. 
Ha kihűlt, lehet dekorálni.....

Ötlet forrása: Könnyen, gyorsan, finomat - MUFFIN - Holló és Társa



3 megjegyzés: