2011. február 21.

Kevert almás bögrés - szilvával, sárgabarackkal és mákkal

Vegyünk egy alap kevert almás bögrés receptet (ezt a No Salty-n találtam, Kiki küldte be). Menjünk be az éléskamránkba, spájzunkba vagy csak szimplán nyissuk ki a konyhaszekrény ajtaját (kinek mi ...), és gyorsan nézzük meg a hozzávalókat ehhez a finom és egyszerű süteményhez. Ilyenkor kiderül - ahogy nálam is történt - hogy meggy nincs itthon, dió nem is volt karácsony óta. Viszont van maradék aszalt sárgabarack, szilvabefőtt, és két zacskó mák (szintén karácsonyról). Viszont annyira kívántam valami ehhez hasonló egyszerű sütit, hogy alkottam egy új receptet!

Próbáljátok ki, finom, szaftos, egyszerű és a mérleget sem kell elővenni hozzá.

Posted by Picasa
Hozzávalók:


  • 4 bögre apró kockára vágott alma
  • 1 bögre magozott apró darabokra vágott szilva (befőtt)
  • fél bögre darált mák
  • fél bögre aszalt sárgabarack apró darabokra vágva
  • 3-4 evőkanál sárgabarack lekvár
  • fél bögre kristálycukor
  • 2 bögre finomliszt
  • fél bögre étolaj
  • 4 db tojás
  • 2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (nálam ez volt maradék, fahéj is mehet bele)
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Összekeverjük az összes többi hozzávalót is, majd hozzáöntjük a tojásos cukros olajos masszát. Megkeverjük és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 40 percig. A sütihez egy 32 x 23 cm-es tepsit használtam, amit előtte sütőpapírral kibéleltem.

Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.

Azért is érdemes eltenni ezt a receptet - vagy akár a zöld Print Friendly gombbal kinyomtatni - mert rengeteg dolgot beletehetünk, és biztos, hogy finom lesz. Alapnak maradjon a 4 bögre alma, de tehetünk bele diót, mandulát, mazsolát, rumot, citromhéjat, pici mézet, narancslekvárt stb. stb. stb.........

Mivel nagyobbik Csirkebogyómnál (5 éves nagyfiamnál) óriási sikere volt, ezt (is) fogom az óvodai farsangjára sütni. 

Ötlet: ha még lazább tésztát akarunk, akkor válasszuk szét a tojás sárgáját és fehérjét. A tojás sárgákat keverjük ki a cukorral és az olajjal, majd adjuk hozzá a habbá vert fehérjét.





Az új bejegyzéseket e-mailben is megkaphatod, ha ideírod az e-mail címed:

Delivered by FeedBurner


3 megjegyzés: