2011. március 5.

Egyszerű tésztaételek 1. rész - Sajtos tészta

Az elmúlt napokban, hetekben készítettem pár olyan tésztaételt, amelyek nagyon egyszerűek, olcsóak, csak sokszor eszünkbe sem jutnak. Némelyiknél remélem a kedves olvasó csak a homlokára fog csapni, és azt mondja, hogy tényleg, milyen régen ettem ilyen tésztát.... :)

Nálunk a sajtos tészta például egy ilyen étel. Amikor már fogalmam sincs, hogy mit hozzak össze 10 perc alatt, akkor általában kisfiam az, aki közli velem, hogy ő sajtos tésztát akar enni. Ilyen egyszerű!

Sajtos tészta - három különböző sajtból



Hozzávalók:

  • masnitészta - igény szerinti mennyiségben
  • 15 dkg sajt/fő  vegyesen - trappista, gouda, füstölt trappista, parmezán - ami otthon van
  • víz, só, bors
A tésztát lobogó, forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztát meghintjük az előzőleg lereszelt sajtokkal. Igény szerint borsozzuk.

Ötlet: érdemes a maradék sajtokat egy mélyhűtő tasakba összegyűjteni, lefagyasztani és amikor sajtmártásos vagy ha reszelt sajtos tésztát akarunk, akkor csak előkapunk ezekből a tasakokból egyet.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a sorozat!!! Kíváncsian várom a folytatás. Nagycsaládosként, hónap végén igen jól jönnek az ilyen ötletek!:)

    VálaszTörlés
  2. Mézeskalács,
    örülök, hogy tetszik az ötlet, lesz még folytatás!

    VálaszTörlés