Ahogy ígértem jöjjön egy sós muffin, a fetás olajbogyós muffin. Nagyon szeretem a fetasajtot, az olajbogyót meg egyenesen imádom. A recept eredetijét egyébként egy Dr. Oetker-es könyvben találtam. Az ügyetlen fotó ne rettentsen el senkit az elkészítésétől :)
Hozzávalók:
- 15 dkg feta sajt (apró kockákra vágva)
- 12 dkg kimagozott olajbogyó (szerintem mindegy, hogy zöld vagy fekete) - negyedekre vágva
- 1 evőkanál szárított oreganó
- 25 dkg búzaliszt
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- pici só
- 2 tojás
- 75 ml olivaolaj
- 150 ml tej
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és keverőtálba szitáljuk. Hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd a tojásokat, az olajat és a tejet is. Az egészet gyúrófejes keverőgéppel sima tésztává dolgozzuk. A végén hozzáadjuk az "ízesítőket", a fetát, az olajbogyót és az oreganót.
A masszát kapszlikkal kibélelt muffin tepsibe kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Melegen a legfinomabb.
Ezt én is szeretném :) Hasonlót készítettem már én is, csak nem tej került bele hanem kefír. :) (és kukorica, sonka) :D
VálaszTörlésIgen, sós muffin nálam is jöhet bármilyen változatban :)
VálaszTörlésÉn is inkább a sós, mint az édes muffinokra szavazok:-))
VálaszTörlésEbből a mennyiségből hány darab muffin lesz? :)
VálaszTörlésKedves Olvasóm!
TörlésMár régen készítettem, de ha jól emlékszem 12 darab lett belőle.