2011. március 4.

Fetás olajbogyós muffin

Ahogy ígértem jöjjön egy sós muffin, a fetás olajbogyós muffin. Nagyon szeretem a fetasajtot, az olajbogyót meg egyenesen imádom. A recept eredetijét egyébként egy Dr. Oetker-es könyvben találtam. Az ügyetlen fotó ne rettentsen el senkit az elkészítésétől :)


Hozzávalók:

  • 15 dkg feta sajt (apró kockákra vágva)
  • 12 dkg kimagozott olajbogyó (szerintem mindegy, hogy zöld vagy fekete) - negyedekre vágva
  • 1 evőkanál szárított oreganó
  • 25 dkg búzaliszt
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • pici só
  • 2 tojás
  • 75 ml olivaolaj
  • 150 ml tej
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és keverőtálba szitáljuk. Hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd a tojásokat, az olajat és a tejet is. Az egészet gyúrófejes keverőgéppel sima tésztává dolgozzuk. A végén hozzáadjuk az "ízesítőket", a fetát, az olajbogyót és az oreganót.

A masszát kapszlikkal kibélelt muffin tepsibe kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Melegen a legfinomabb.




5 megjegyzés:

  1. Ezt én is szeretném :) Hasonlót készítettem már én is, csak nem tej került bele hanem kefír. :) (és kukorica, sonka) :D

    VálaszTörlés
  2. Igen, sós muffin nálam is jöhet bármilyen változatban :)

    VálaszTörlés
  3. Én is inkább a sós, mint az édes muffinokra szavazok:-))

    VálaszTörlés
  4. Ebből a mennyiségből hány darab muffin lesz? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Olvasóm!

      Már régen készítettem, de ha jól emlékszem 12 darab lett belőle.

      Törlés