2011. február 27.

Zöldborsós húsgombócleves betűtésztával

A hagyományos borsólevest kicsit turbósítani akartam, így húsgombóc és betűtészta került bele. Finom lett.


Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 darab tojás
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab karalábé
  • 1 zsemle
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • betűtészta
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • olaj
  • só, bors
A zsemlét beáztatjuk vízbe. Közben a darált húsból, tojásból, zsemlemorzsából és fűszerekből elkészítjük a masszát, majd hozzáadjuk a jól kifacsart zsemlét. Olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, kockákra vágott zöldségeket, majd hozzáadjuk a borsót. Pár perc után megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felengedjük vízzel. Ha már fő a leves, apró húsgolyókat teszünk bele. A végén beleszórjuk a betűtésztát is, és készre főzzük.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta leves, amúgy nagyon leveses vagyok. Nincs olyan nap, hogy ne ennék, akár többször is. Ez is hamar a kedvencem lenne, vagy lesz is.

    VálaszTörlés
  2. Foodafok!

    A családom is nagyon szereti a levest! Örülök, hogy tetszett!

    VálaszTörlés