A hagyományos borsólevest kicsit turbósítani akartam, így húsgombóc és betűtészta került bele. Finom lett.
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 darab tojás
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab karalábé
- 1 zsemle
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- betűtészta
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- olaj
- só, bors
A zsemlét beáztatjuk vízbe. Közben a darált húsból, tojásból, zsemlemorzsából és fűszerekből elkészítjük a masszát, majd hozzáadjuk a jól kifacsart zsemlét. Olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, kockákra vágott zöldségeket, majd hozzáadjuk a borsót. Pár perc után megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felengedjük vízzel. Ha már fő a leves, apró húsgolyókat teszünk bele. A végén beleszórjuk a betűtésztát is, és készre főzzük.
Nagyon guszta leves, amúgy nagyon leveses vagyok. Nincs olyan nap, hogy ne ennék, akár többször is. Ez is hamar a kedvencem lenne, vagy lesz is.
VálaszTörlésFoodafok!
VálaszTörlésA családom is nagyon szereti a levest! Örülök, hogy tetszett!