Szeretem a gyorsan, kevés edény felhasználásával elkészíthető süteményeket. Gyors és egyszerű süteményekről már írtam a a kevert almás mákos bögrés süteményról szóló bejegyzésemben, vagy akár a tejfölös csodabogár is ilyen gyors és egyszerű süti.
Ez a sütemény az "Alj nélküli túrós" névre hallgat, bár kisfiam szerint ez olyan, mint az általa imádott "lusta túrós". Nem jár messze az igazságtól....
Hozzávalók:
- 75 dkg túró
- 15 dkg lágy margarin
- 2 evőkanál liszt
- 10 evőkanál kristálycukor
- 3 egész tojás
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
Tetejére:
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 tojás
A hozzávalókat alaposan összekeverjük kézi mixerrel. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát a tepsibe öntjük. A tetejére való tejfölt, lisztet és tojást összekeverjük, és a masszára öntjük, majd elsimítjuk a tetején. Kb. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük 40-45 perc alatt. Ha nagyon pirulna, tehetünk rá egy alufóliát.
Elolvastam ezt a jó kis receptet. Hajaj. Meg kellene sütni :) köszi
VálaszTörlésmegsütöttem, megettük, isteni lett, most megírom. köszönöm.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett! Nálunk is kedvelt süti, és nem utolsósorban gyorsan elkészíthető :)
VálaszTörlésKészíthetném-e kaprosan? A kelt tésztája másnap ugye még nem száraz? Köszönöm a segítséget!
VálaszTörlés