2011. március 1.

Alj nélküli túrós

Szeretem a gyorsan, kevés edény felhasználásával elkészíthető süteményeket. Gyors és egyszerű süteményekről már írtam a a kevert almás mákos bögrés süteményról szóló bejegyzésemben, vagy akár a tejfölös csodabogár is ilyen gyors és egyszerű süti. 

Ez a sütemény az "Alj nélküli túrós" névre hallgat, bár kisfiam szerint ez olyan, mint az általa imádott "lusta túrós". Nem jár messze az igazságtól....


Hozzávalók:

  • 75 dkg túró
  • 15 dkg lágy margarin
  • 2 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 3 egész tojás
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
Tetejére:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás

A hozzávalókat alaposan összekeverjük kézi mixerrel. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát a tepsibe öntjük. A tetejére való tejfölt, lisztet és tojást összekeverjük, és a masszára öntjük, majd elsimítjuk a tetején. Kb. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük 40-45 perc alatt. Ha nagyon pirulna, tehetünk rá egy alufóliát.


4 megjegyzés:

  1. Elolvastam ezt a jó kis receptet. Hajaj. Meg kellene sütni :) köszi

    VálaszTörlés
  2. megsütöttem, megettük, isteni lett, most megírom. köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy ízlett! Nálunk is kedvelt süti, és nem utolsósorban gyorsan elkészíthető :)

    VálaszTörlés
  4. Készíthetném-e kaprosan? A kelt tésztája másnap ugye még nem száraz? Köszönöm a segítséget!

    VálaszTörlés