2011. március 3.

Érdekes konyhai eszközök

Találtam néhány érdekes konyhai eszközt a egy amerikai design oldalon, amit szívesen nézegetek. Nos, ezek a masinák mosolyt csaltak az arcomra. Némelyek a maximálisan haszontalan kategóriába tartoznak - legalábbis nálam - némelyik viszont egész ötletes. Nektek melyik tetszik?

1. Automata sushi (szusi) tekercselő gép


Ez a konyhai eszköz biztosan jól mutat a polcon, és bárki, aki meglátja, szinte 100%, hogy rákérdez a funkciójára. Azért valljuk be őszintén, milyen gyakran készítünk szusit? Mondjuk én még soha nem készítettem. Persze kreatív szakácsok és cukrászok más ételeket vagy süteményeket is kifejleszthetnek a masina használatával.

A következő néhány képkocka szemlélteti a gép működését :)




2. Mérleggel kombinált vágódeszka - nekem tetszik!


Azt gondolom, ez egy olyan konyhai eszköz, ami abszolút megkönnyítené az életemet. Lássuk csak! A recept azt írja, hogy vágj apróra 10 dkg sonkát. Ahogy darabolom, csak áttolom a vágódeszka egyik oldalára, sitty-sutty lemérem, amit ő digitálisan kiír. Fenomenális! Nem tudom, hogy kapható-e Magyarországon, ha bárkinek tudomása van róla, kérem hozzászólásban jelezze! :)


3. Pizzakiemelő olló


Ez a kép többet mond ezer szónál is. A pizzából kivágunk egy szeletet, és anélkül, hogy egy újabb eszközt elővennénk, rögtön ki is tudjuk emelni a pizzaszeletet.

Minden kép forrása a dornob.com.

Hamarosan jön: fetás-olajbogyós muffin.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése